Közép-európai Liga: A címvédő BRSE Mariborban kezd

2017. október 25. 09:03 | Kovács Dávid

Hétfőtől új időszámítás vette kezdetét a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE háza táján, a magyar bajnok immár teljes kerettel dolgozik céljainak elérése érdekében. A MEVZA-ban is címvédő gárda hétvégén Mariborban, három mérkőzéssel nyitja a sorozatot.

A kedd esti edzést látva igazolta jó hírét a Bajnokok Ligája-tapasztalattal bíró Ksenija Ivanovic, a montenegrói válogatott játékos pillanatok alatt beilleszkedett, a csapat egyik legnagyobb erőssége lehet ebben a szezonban. Munkába állt az argentin Lucia Fresco, aki már ott volt Olaszországban a csapattal.

- Csak ez a klub volt az, amelyik várt rám, mert a nemzeti csapat miatt október közepéig Argentínában kellett maradnom, egy klub sem akart engem. Alberto Salomoni ismert engem, korábban már dolgoztunk együtt, ő döntött úgy, hogy vár rám, ezért választottam Békéscsabát. Úgy gondolom, hogy jó csapatunk van. A napokban érkeztem, még nem játszottam, de pozitív és optimista vagyok, mert óriási potenciál van bennünk. Sokat kell együtt dolgoznunk és akkor bárkit megverhetünk - fogalmazott az argentin játékos a BRSE TV-nek.

A MEVZA mezőnye bővült az előző szezonhoz képest, ugyanis harmadik magyar csapatként a Nyíregyháza, míg második cseh gárdaként a Prostejov csatlakozott a mezőnyhöz, ráadásul az erőviszonyok is átrendeződhetnek erre az idényre.

- A szlovén csapatok egy kicsit gyengültek tavalyhoz képest, de náluk nem lehet tudni, hogy mikor igazolnak egy-egy nagyon jó játékost. Az Olomuc például jól erősített erre az idényre, így az övék lehet az egyik legerősebb gárda. Összességében azt lehet mondani, hogy nagyon jó meccseket fognak játszani a csapatok ebben a sorozatban. A célunk, hogy a legutóbbi két év fináléja után idén is bejussunk a négyes döntőbe és elhozzuk a finálét Békéscsabára – emelte ki Kormos Mihály szakmai igazgató.

A békéscsabai delegáció csütörtökön reggel indul Szlovéniába, ahol a MEVZA Cup első, s az erőviszonyokat látva talán elmondható, hogy a legnehezebb tornája vár Molcsányi Ritáékra.

Pénteken 17 órakor rögtön a házigazda, a tavalyi négyes döntő egyik résztvevője a Nova KBM Branik Maribor lesz az ellenfél, mely csapat erejét jelezi, hogy továbbjutott a BL 2. fordulójába a múlt héten.

Szombaton 20 órától a Final Fourba igyekvő, VK UP Olomouc gárdájával kell megküzdeni. A cseh bajnoki ezüstérmes tavaly mindent eldöntő 5. mérkőzésre kényszerítette a Prostejov együttesét a bajnoki fináléban. A cseh csapat két hete Nyíregyházán már letette névjegyét, ahol a szlovák címvédő és a házigazda nyírségiek is 3:0 arányú vereséget szenvedtek el tőlük.

Vasárnap este pedig az osztrák bajnok Sokol Post NÖ csapata ellen lépnek pályára a csabai lányok.

 

 

További programok »

Sport

A BRSE játékosai vízi edzéseken is készülnek az új idényre

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE felnőtt csapatának játékosai pénteken délelőtt rendhagyó módon, az Árpád Gyógy- és Strandfürdő medencéjében edzettek. A tervek szerint a röplabdások heti két alkalommal látogatnak el a fürdőbe a felkészülés ideje alatt, ahol Kovalcsikné Czifrák Tímea gyógytornász vezényletével dolgoznak majd.
2020. augusztus 7. 13:39
FEL