Röplabda MEVZA: A sorozat tavalyi bronzérmese érkezik Békéscsabára

2018. november 13. 18:04 | behir

A MEVZA Cup címvédő Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE a szlovén bajnokság éllovasát, a Nova KBM Branik Maribor csapatát fogadja a Közép-Európai Kupában, november 14-én, szerdán 18 órától.

A két gárda jól ismeri egymást, hiszen az elmúlt években mindkét csapat stabil szereplő volt a sorozatban. Az idei szezont jól kezdték szomszédaink: hazájuk bajnokságában öt lejátszott mérkőzés után 100 százalékos mérleggel állnak. Kormos Mihály szakmai igazgató szerint az ellenfél centertámadásainak levédekezése lehet a kulcs a győzelmi széria életben tartására a MEVZA Kupában.

- Az idei Közép-Európai Kupa sorozat egyik legerősebb csapatával mérkőzhetünk meg. A szlovén bajnokság éllovasai és bizonyítottak a MEVZA-sorozatban is, hiszen hazai pályáján verték meg a cseh VK UP Olomouc csapatát, igaz óriásit küzdött mindkét fél. A Maribor kerete jó pár helyen változott, de amint az eredményeik mutatják, nem gyengültek a tavalyi szezonhoz képest. Két dologtól függ, hogy milyen teljesítményt tudnak nyújtani: az, hogy az átlójuk Mlakar, milyen napot fog ki és a centertámadásaiktól, amelyeket rendkívül hatékonyan játszanak meg. Hatástalanítanunk kell a Pintar-Kaucic centerpárost és megfékezni Iza Mlakart, akkor nem lehet akadálya a sikernek - latolgatta az esélyeket a szakvezető a klub közösségi oldalán.

A mérkőzésen Bruno Muha és Bojan Bardic horvát játékvezetők fújják majd a sípot. A találkozó szerdán 18 órától kezdődik a városi sportcsarnokban.

 

További programok »

FEL