Röplabda Magyar Kupa: Újpesten szerzett előnyt a BRSE

2018. december 13. 08:33 | behir

Kormos Mihály csapata 3-0-ra nyert a fővárosban az Újpest ellen a női röplabda Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzésén.

 

UTE – SWIETELSKY-BÉKÉSCSABAI RÖPLABDA SE 0:3 ( -18, -21, -21)
Női Magyar Kupa negyeddöntő 1. mérkőzés. Vezette: Halász Enikő, Dr. Árpási Krisztina.

UTE: Bagyinka (2), Fortuna (12), Kovács (5), Crittenden (4), Szűcs (2), Paradzik (12). Csere: Hangodyné (libero), Liliom (1), Bleicher (1), Kiss. Vezetőedző: Kántor Sándor

Békéscsaba: Tálas (1), Bokan (19), Bodnár (3), Perovic (13), Mlinar (9), Medic (9). Csere: Molcsányi (libero), Szpin. Szakmai Igazgató: Kormos Mihály

Eredmény alakulása: 1. szett: 8:7, 13:16, 16:21. 2. szett: 8:7, 14:16, 19:21. 3. szett: 5-8, 14:16, 19:21.

Alig négy nap alatt másodjára csapott össze a két csapat Újpesten. December hónap első találkozóján a csabai lányok diadalmaskodtak 3:1 arányban a Tungsram csarnokban lejátszott Extraliga mérkőzésen. A felek ezúttal azonban a Magyar Kupa negyeddöntőjében mérkőztek meg, ahol minden pont aranyat érhet a sorozatban való továbbjutáshoz. A BRSE ugyanazzal a keretével utazott a fővárosba, mint szombaton, ezúttal azonban liberóként Molcsányi Rita, míg irányítóként Tálas Zsuzsanna kezdett - írj a csabai klub hivatalos oldalának beszámolója.

A tavalyi ezüstérmes kezdett jobban, miután három gyors támadás után Bodnár és Perovic volt eredményes (1:3). Az UTE azonban hamar magára talált és egymás után négy egységet termelt. Mlinar két bomba ütésével köszönt be, majd Medic jeleskedett védekezésben. Néhány pontos csapai vezetésnél Kántor Sándor nyomban időt kért, melynek eredményeként egalizált a hazai gárda. A folytatásban Perovic találta meg kétszer a lyukat az UTE védelmében, majd Bokan blokk fölött szerzett pontot, így négyre növelve a csabai előnyt (16:20). Tálas nyitott kétszer, ebből csapata profitált, így a hazaiak trénere kikérte második idejét is (16:22). Bokan ismét lecsapott, majd Bodnár centertámadásával lezárta az első etapot. A BRSE 25-18-cal megszerezte a vezetést.

 

(Fotó: Kuti István)

 

Pontosztozkodással kezdődött a második játékrész, miután mindkét együttes hibákkal indította a szettet (2:2). A folytatásban az Újpest kerekedett felül és három egységnyi vezetést tudtak kialakítani, ezt azonban Bokan nem hagyta szó nélkül és bombáit követően egyre faragta a hátrányt. Hosszú és látványos labdameneteket láthattak a szurkolók, azonban a bajnoki címvédő megtartotta előnyét (14:16). Kapaszkodott a házigazda, 17-nél sikerült kiegyenlíteniük, de a BRSE két hiba után ismét vezetett. Az Újpest időkérését követően Bokan finom megoldása juttatta négy szettlabdához csapatát. Az elsőt még sikerült hárítania a hazaiaknak, majd Tálas okosan vette észre, hogy elmozdult középről az UTE blokkja és érkezett Bokan, aki köszönte szépen és befejezte a második szettet (21:25).

 

(Fotó: Kuti István)

 

A harmadik etapot az ötszörös magyar bajnok kezdte jobban. A hazai időkérés után viszont kettőre csökkent Molcsányi Ritáék előnye (8:10). A BRSE új lendületet vett, Bokan támadása, majd Medic ásza hozott újra négypontos különbséget a csapatok között (8:12). Életre kelt a hazai publikum és velük az UTE is, a hazaiak egalizálni tudtak (16:16). Kormos Mihály időkérése után a fővárosiak a vezetést is átvették, de Medic válaszolt és egyenlített (18:18). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Bokan ismét kezébe ragadta az irányítást és egymás után négy pontot termelt a csabaiaknak (20:22). A BRSE két hazai hiba után négy szettlabdához jutott, amelyek közül a másodikat egy rossz hazai szerva után már sikerült értékesíteni, ezzel a magyar bajnok 25:21-re nyerte az etapot és 3-0-ra a találkozót.

A párharc visszavágóját 2018. december 23-án rendezik Békéscsabán, 16 órától.

Kormos Mihály: Célunk, hogy visszahódítsuk a Magyar Kupát! Az addig vezető úton ma egy fontos lépést tettünk, de nem bízzuk el magunkat, tudjuk, hogy az UTE nem fogja könnyed adni magát Békéscsabán.

 

További programok »

Sport

Éjszakai fogathajtó verseny Füzesgyarmaton

Az eddigi hagyományokhoz híven idén is megrendezésre kerül 2019. augusztus 19-én a Szent István Napi Lovas Vigadalom néven ismert éjszakai fogathajtó verseny Füzesgyarmaton, a Gergely tanyán, amelyet idén is sok egyéb programmal színesítenek a szervezők.
2019. augusztus 12. 02:02
FEL