Röplabda Magyar Kupa: Sima csabai továbbjutás Fehérváron

2018. november 7. 07:41 | behir

Magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Kormos Mihály csapata ezzel a sikerrel bejutott a legjobb nyolc közé és az Újpest ellen folytathatja a küzdelmeket.

MÁV ELŐRE SE – SWIETELSKY-BÉKÉSCSABAI RÖPLABDA SE 0:3 (-11,-13,-12)
Magyar Kupa mérkőzés, Székesfehérvár, 150 néző. Vezette: Pőcze, Mocsnik.
Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE: Tálas, Mlinar 8, Szedmák 11, Perovic 12, Medic 4, Pekárik 14. Csere: Szpin (liberó), Fábián 2, Bodovics 2, Sebestyén 3. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.
Eredmény alakulása: 1. szett: 2:8, 6:16, 11:21. 2. szett: 3:8, 9:16, 11:21. 3. szett: 5:8, 7:16, 11:21.

A BRSE azzal a határozott szándékkal kezdte meg a Magyar Kupa-szereplését, hogy visszahódítsa a serleget. Ehhez első lépést kedden este Székesfehérváron kellett megtennie Szedmák Rékáéknak a MÁV Előre ellenében.

A sorozat tavalyi ezüstérmese esélyeshez méltóan állt az összecsapáshoz, a találkozó kezdetétől nagy iramot diktálva, nem engedte kibontakozni a tehetséges fiatalokat felvonultató hazai gárdát. A szett közepén cserélt Kormos Mihály, beállt Fábián Fanny és Bodovics Hanna, ráadásként ezen a napon debütált a felnőtt együttesben Sebestyén Flóra. A bajnoki címvédő koncentrált játékkal hozta az első játékrészt – írja a csabai klub hivatalos oldala.

A második etap is hasonló koreográfia szerint zajlott, a csabaiak irányítottak, erejükből jó pár látványos megoldásra is futotta. Pekárik Eszter különösen elemében volt, remekbe szabott támadásai ellen nem volt ellenszere a fehérváriaknak.

A harmadik szettre sem engedett ki a BRSE, így magabiztosan nyerte az összecsapást és jutott a legjobb nyolc közé, ahol az UTE gárdája lesz az ellenfél már az elődöntőért.

Kormos Mihály: Jó volt látni, hogy határozottan röplabdáztunk a mérkőzés egésze alatt. Nem hagytuk kibontakozni a korosztályos válogatottakkal teletűzdelt hazaiakat. Örülök Pekárik Eszti jó játékának, illetve Sebestyén Flóra debütálásának éles mérkőzésen.

 

További programok »

Sport

FEL