Röplabda: Két Mevza Kupa-mérkőzéssel kezdi az idényt a BRSE

2022. október 7. 07:07 | Papp Ádám Sándor

Mevza kupa szerepléssel indítja az új idényt a Swietelsky-Békéscsaba október 11-én és október 13-án. A csabai lányok három szezon kihagyást követően indulnak újra a sorozatban.

A BRSE 2017-ben és 2018-ban is végső győztesként zárta a Közép-Európai ligát. A csabai klub legutóbb a 2018/19-es kiírásban szerepelt a Mevza Kupában, amikor a sorozatot lebonyolító szövetség botrányos körülmények között vette el a viharsarki klubtól a négyesdöntő rendezési jogát. Idén nyáron új vezetés vette át a szervezést, így a BRSE visszatér a jelenleg hét csapatot számláló sorozatba.

– A Közép-európai ligában horvát, szlovén, osztrák, magyar csapatok szerepelnek, illetve ez a kör kiegészül idén az ukrán bajnokkal, amely a cseh bajnokságban kezdi a szezont. Az összes csapat indul valamilyen CEV sorozatban, mindenképpen nívós sorozatra számítunk – fogalmazott Varga Róbert, a BRSE technikai igazgatója.

A Mevza Kupa alapszakaszának első körét Békéscsabán rendezik. A BRSE október 11-én, kedden az ukrán bajnok Prometey ellen játszik, majd október 13-án, csütörtökön a horvát Kastelával csap össze.

– A Mevza torna még része a felkészülésnek. Minél hamarabb szeretnénk bebiztosítani a FinalFourban való szereplésünket, ennek egy fontos lépcsőfoka lesz az első, békéscsabai torna. Szeretnénk jól bemutatkozni a hazai közönség előtt, természetesen győzelmekkel – emelte ki Tóth Gábor vezetőedző.

A BRSE december 7-én hazai pályán a Mladost Zagreb ellen játszik, majd januárban két külföldi tornán zárja az alapszakaszt. A csabai klubvezetés célja a Superfinalbe való bejutás és az sem titkolt szándék, hogy az eseményt, tehát a férfi és női döntőt Békéscsabán rendezzék meg.

További programok »

FEL