Röplabda: Hivatalosak a női Extraliga döntő mérkőzéseinek időpontjai

2022. április 20. 18:47 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba április 28-án 18 órától fogadja hazai pályán a Vasas Óbuda gárdáját a finálé első mérkőzésén.

A csabai együttes szerda este harmadszor is legyőzte az 1. MCM-Diamant Kaposvár csapatát és bejutott az Extraliga fináléjába. Egy órával később a kupagyőztes Vasas Óbuda is kvalifikálta magát a döntőbe, miután 3-0-ra verte a Szent Benedek Röplabda Akadémia gárdáját, így szintén 3-0-val zárt le az elődöntőt.

A finálé első összecsapása április 28-án, csütörtökön 18 órától kezdődik a városi sportcsarnokban, majd a csapatok második mérkőzése május 1-jén, vasárnap 19.15-től kezdődik a fővárosban a Folyondár Sportcentrumban, majd három nappal később, május 4-én, szerdán ismét a Békéscsaba lesz a pályaválasztó, a harmadik találkozón 18 órakor indul útjára a labda.

Amennyiben nem ér véget a döntős párharc, akkor május 8-án 17.30-tól ismét Budapesten csap össze egymással a két finalista. Ha szükség lesz a mindent eldöntő, ötödik mérkőzésre, akkor azt a békési megyeszékhelyen játsszák majd, május 10-én, kedden 18 órától.

A két csapat ötödik alkalommal játszik egymással a bajnoki aranyéremért: az ötszörös bajnok BRSE első négy elsősége alkalmával mindannyiszor a Vasas volt a legyőzött fél. A piros-kékek történetük során hatszor ünnepeltek a szezon végén, legutóbb 2019-ben a Fatum-Nyíregyháza legyőzésével.

További programok »

Röplabda

Röplabda: Domináns győzelem az MTK otthonában

Egy hete nem lépett pályára a Swietelsky-Békéscsaba az előző heti maratoni idegenbeli túra óta, hogy aztán február első szombatján az MTK otthonában folytassa az Extraligát. Jó hír, hogy Ceyda Aktas és Molcsányi Rita is a csapattal tarthatott Budaörsre, igaz, egyikük sem a kezdőben kapott helyet.
2023. február 4. 21:01
FEL