Röplabda: 2-1-es hátrányból fordítva harcolta ki az ötödik meccset a BRSE

2022. május 8. 20:41 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba 2-1-es hátrányból fordítva, ötszettes mérkőzésen győzte le a Vasa Óbuda együttesét, így kedden, a döntő ötödik mérkőzésén, Békéscsabán dől el a bajnoki aranyérem sorsa.

VASAS ÓBUDA - SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA 2:3 (31, -14, 16, -20, -12)
Extraliga-döntő, 4. mérkőzés, Budapest. Vezette: Tillmann, Halász
VASAS: Fábián 3, Bannister 25, Török 9, Papp 11, Boyko 12, Abdulazimova 10. Csere: Juhár, Yurika (liberók), Vezsenyi 2, Király-Tálas, Zernovic, Kalicanin 1, Jámbor, Kump. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos.
BRSE: Drpa 28, Pekárik 10, Bodnár 5, Karhu 1, Kornienko 4, Klisura 31. Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári, Zólyomi 1, Glemboczki 11, Bagyinka. Vezetőedző: Tóth Gábor.
A három győzelemig tartó párharc állása: 2–2.

A Vasas úgy lépett pályára, hogy egy győzelemmel lezárhatja a párharcot és megszerezheti az aranyérmet, a csabaiak azzal a céllal utaztak a fővárosba, hogy ezt megakadályozzák!

A finálé negyedik mérkőzése úgy kezdődött, ahogy a döntő eddig is zajlott: fordulatos, kiélezett csata zajlott: mindkét gárda eldönthette volna a szettet, végül a fővárosiak bírták jobban a csatát és 33:31-gyel nyerték a szettet (1-0).

A második felvonás is szoros küzdelmet hozott: 6:5-ös hátrány után fordított a Csaba és állandósította vezetését. A csabaiak Molcsányi Rita kiváló mezőnymunkájával és pontos befejezésekkel tíz pontra növelték a különbséget (10-20). A BRSE nem vesztegette az időt, az első játszmalabdával egyenlített (14-25).

A harmadik etapban villámrajtot vettek a fővárosiak, Tóth Gábor 5-1-nél időt is kért. A szett derekán ritmust váltott a Vasas, amely ki is használta a vendégek hibáit és könnyedén húzta be a játszmát (25-16).

A folytatásban lendületben maradt a Vasas, de Anastasiia Kornienko óriásit mentett lábbal, ezzel mutatva, hogy az ötszörös bajnok nem adta fel a csatát. A hajrá előtt rákapcsolt a Békéscsaba, Sara Klisura beütötte az első szettlabdát és egyenlített (20-25).

Kiélezett csata indult a győzelemért: a Vasas az aranyéremért, a Csaba az utolsó meccsért harcolt. A hajrában Marta Drpa lépett a sereg élére, majd Sara Klisura értékesítette az első meccslabdát!

A csapatok kedden 18 órától Békéscsabán döntik el a bajnoki aranyérem sorsát!

 

Így látták a vezetőedzők

 

Giannis Athanasopoulos: Az apróságok döntöttek ezen a mérkőzésen is. Klisurát és Drpát ma nem tudtuk megállítani, de a nyitásaink sem voltak olyan jók, mint Békéscsabán, akárcsak a blokkmunkánk. Így is volt esélyünk, de az ötödik szettben beragadtunk. Kedden új meccs, addig igyekszünk eleget pihenni és készen állni utána.

Tóth Gábor: Amilyen közel voltunk a harmadik mérkőzésen a győzelemhez, most olyan távol, de a sport ebből a szempontból igazságos. Fontos helyzetben higgadtak tudtunk maradni, jó megoldásokat választottunk és hatalmas szívvel harcoltunk!

 

További programok »

FEL