Röplabda: Győzelemmel debütált Paul Bogdan a BRSE padján

2019. január 12. 20:12 | behir

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE gárdája öt szettben győzött Zágrábban a Mladost ellen a MEVZA-sorozat alapszakaszában.

Mint ahogy arról beszámoltunk, Paul Bogdan látja el a jövőben a vezetőedzői feladatokat a magyar bajnoknál. Az új szakvezető pedig szokatlan összeállításban küldte pályára a sorozat címvédőjét: sérülése után visszatért a csapatba Ksenija Ivanovic, de Szedmák Réka és Bodovics Hanna is bizonyíthatott. A viharsarki együttes jól is kezdett, a csabaiak 25-16-ra nyerték az első szettet. 

A Mladost Zagreb a magyar bajnokhoz hasonlóan négy mérkőzés után 50 százalékos mérleggel állt, így kulcsfontosságú összecsapást vívtak a csapatok. A horvát egylet a második játszma hajrájában megőrizte előnyét és 25-20-szal kiegyenlített (1-1). A legkiélezettebb csatát a harmadik felvonás hozta, a BRSE fordulatos csatában ragadta magához újra a vezetést (25-27).

A címvédő talán el is hitte, hogy gyorsan elviheti a meccset, a horvátok nem így gondolták, 5-0-val kezdték a negyedik szettet, amelyet végül kiütéssel hoztak (25-9). A döntő szettben újra szebbik arcukat mutatták Tálasék és 15-5-tel biztosították be a 3-2-es győzelmet. Ezzel a sikerrel a BRSE pontszámban utolérte az alapszakasz 2. helyén álló Maribort, a szlovénok azonban még csak négy meccset játszottak.

A címvédő kedden folytatja a küzdelmeket, amikor a Strabag Bratislava érkezik a városi sportcsarnokba.

 

További programok »

FEL