Röplabda: Fordított, de végül öt szettben veszített a BRSE

2022. november 25. 21:31 | Kovács Dávid

A bajnoki ezüstérmes Swietelsky-Békéscsaba 3-2-es vereséget szenvedett a címvédő Vasas Óbuda otthonában a női röplabda Extraliga 6. fordulójában péntek este.

VASAS ÓBDUDA–SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA 3-2 (17,-20,-23,18,9)
Budapest, Folypndár utcai Sportközpont, 420 néző. Vezette: Adler, Sík
VASAS: Török 18, Papp O. 5, Bannister 26, Boyko 15, Abdulazimova 14, Skrypak 4. Csere: Szalai (libero), Fábián 1, Vezsenyi, Jámbor, Fricova. Vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos.
BRSE: Glemboczki 18, Bodnár 4, Drpa 32, Aktas 17, Pintér 6, Bagyinka 1. Csere: Molcsányi (libero), Oikonomidou 1, Oliinyk. Vezetőedző: Tóth Gábor.

A tavalyi bajnoki döntő két résztvevője és a két veretlen csapat összecsapása volt a forduló rangadója, amelyről Ralitsa Vasileva hiányzott csabai részről, így ezúttal Glemboczki Zóra kapott szerepet kezdőként.

A házigazda Vasas kezdett jobban és meggyőző játékot mutatott be, Taylor Bannister zárta le az első szettet (25-17). A csabaiak feljavultak a folytatásra és végig vezettek a második játszmában. A fővárosiak többször is felzárkóztak, de a Csaba visszaverte a támadásokat, végül Marta Drpa értékesítette az első szettlabdát (20-25).

A harmadik szettet ismét a piros-kékek nyitották jobban és sokáig úgy tűnt, hogy ismét előnybe kerülhetnek. A BRSE 21-15-ös hátrányból állt fel, a szetthajrában előbb egyenlített, majd Glemboczki Zóra pontot tett a kiélezett játékrész végére (23-25). A címvédő határozottan lépett fel az egyenlítés reményében és nem engedte ki a kezéből az irányítást a negyedik etapban, Taylor Bannister és Ayshan Abdulazimova vezérletével sikerült az egyenlítés (25-18).

Az ötödik szettet a Bajnokok Ligája főtáblájára jutó fővárosi gárda bírta jobban és a közel kétórás csata végén Abdulazimova szerezte az utolsó pontot. A Vasas 3-2-re nyert és megőrizte veretlenségét az alapszakaszban és megelőzte legyőzött riválisát a tabellán. A Békéscsaba legközelebb december 3-án, szombaton, az újonc MÁV Előre otthonában lép pályára.

 

További programok »

FEL