Újabb klasszikus ötszettes – nyert a Vasas Békéscsabán

2023. december 2. 19:33 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba vezetett, majd hátrányból egyenlített, végül drámai csatában 3–2-ra kikapott hazai pályán a Vasas Óbuda csapatától a női röplabda Extraliga 7. fordulójának rangadóján, szombat este.

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA–VASAS ÓBUDA 2:3 (20, -14, -25, 22, -15)
Női röplabda Extraliga-mérkőzés, Békéscsaba, 1200 néző. Vezette: Jámbor, Adler.
BRSE: Stanchulova 4, Pintér 7, Stepanenko 32, Strumilo 18, Kump 4, Aydinogullari 2. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Glemboczki 4, Gergácz, Kotormán, Bodnár. Vezetőedző: Tóth Gábor.
VASAS: Fricova 11, Papp O. 9, Bannister 12, Török 12, Abdulazimova 25, Gülübay 3. Csere: Juhár (liberó), Tóth S., Sillah 10, Gyimes-Capet. Vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos.

A Békéscsaba pénteken jelentette be, hogy Luca Becic személyében megerősítette keretét, azonban a horvát ütő egyelőre még nem lehetett ott a pályán. A fővárosiak hibátlanul, hat győzelemmel kezdték a bajnokságot, hétközben azonban egy hosszú mérkőzésen öt szettben kikaptak a bolgár Marcia Plovdivtól a Bajnokok Ligájában.

A Vasas kezdett jobban az első percekben, azonban a Csaba is gyorsan belemelegedett és gyorsan fordított (12:6). A Vasas mestere időkérésekkel és cserékkel is próbálkozott, csapata pedig a hajrá előtt kettő pontra felzárkózott (21:19). A hajrában a meccsen 32 pontig jutó Margarita Stepanenko állt csapata élére és juttatta szettlabdákhoz csapatát, a második lehetőséget pedig Pintér Andrea váltotta szettgyőzelemre (25:20)

A térfélcserét követően Török Kata remekelt, majd Papp Orosolya ásza után már öt volt a különbség (7:12). Tóth Gábor személyi változtatásokkal próbált belenyúlni a mérkőzésbe, Kotormán Réka és Gergácz Olga is érkezett a pályára. A Vasas azonban növelte az előnyét és magabiztosan menetelt az egyenlítés felé, végül Karolina Fricova révén aratott részsikert (14:25)

A harmadik játszma igazi fordulatokat hozott: ugyan a szett elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, de egy jó sorozattal és Ayshan Abdulazimova sikeres megmozdulásaival már hattal is ment a címvédő (12:18). A Csaba azonban feljavult, nemcsak egyenlített, hanem Kump Alíz révén szettlabdához is jutott, de a fővárosiak három pontot szereztek zsinórban és „visszalopták” a szettet (25:27).

A negyedik szettet a BRSE nyitotta jobban, Dominika Strumilo ütésével már három volt a különbség pillanatok alatt (3:0). Nem engedte el ellenfelét a Vasas, azonban az újra pályára érkező Glemboczki Zóra tartotta a hazai vezetést (8:6). Stepanenko ismét erőre kapott, négypontos hátrányban pedig a Vasas kért időt először (13:9). Fordulatos csata indult, inkább egymás hibáiból éltek a csapatok, eközben egyre olvadt a hazai előny (16:15). A hajrá előtt is kiélezett volt a küzdelem, Abdulazimova révén zárkózott a Vasas (21:20). Strumilo négy szettlabdához juttatta csapatát, ugyan kettőt hárítottak a piros-kékek, de a belga játékos a harmadik lehetőségnél egy hibátlan kereszttel lezárta játszmát, csapata pedig egyenlített (25:22).

Kiválóan kapta el a rajtot a BRSE a térfélcserét követően, így a Vasas szakvezetője szakította meg először a játékot az ötödik szettben (4:0). Szinte eksztázisba kerültek a hazaiak, Stepanenko nem lassított, így a vendégek gyorsan elégették a második időkérésüket (7:2). Nem adta fel a Vasas, szívós védekezéssel zárkózott, Abdulazimova blokkja után már egál volt a táblán (9:9). Török Kata támadását követően ráadásul már kettővel vezettek a vendégek, de zsinórban három egységgel válaszolt a házigazda. A BRSE azonban nem tudta lezárni a meccset, Török ásza tett pontot a közel két és félórás meccs végére (15:17).

A Békéscsaba második vereségét szenvedte el a bajnokságban és a 3. helyen áll, szerdán pedig a 2. pozíciót elfoglaló MÁV Előrét fogadja szintén hazai környezetben.

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA

7. forduló:
December 1. (péntek)
MÁV Előre Foxconn – FATUM-Nyíregyháza 3–0
December 2. (szombat)
Swietelsky-Békéscsaba – Vasas Óbuda 2–3
DVTK Ongropack – KNRC 0–3
UTE – SZBRA 3–1

A tabella állása:
1. Vasas 20 p (7 győzelem/0 vereség) 2. MÁV Előre 13 (5/1) 3. Békéscsaba 13 (4/2) 4. Kaposvár 12 (4/3) 5. Nyíregyháza 11 (3/4) 6. UTE 8 (3/4) 7. Szent Benedek 4 (1/6) 8. DVTK 0 (0/7)

 

Galéria

További programok »

Sport

A Magyar Parasport Napját ünnepelték az Esélyben

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő programot szerveztek az Esély Pedagógiai Központ Vandháti úti intézményében. A csütörtök délelőtti rendezvényt a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége és a Vandháti Diáksport Egyesület szervezte a békéscsabai önkormányzat kezdeményezésére.
15:53
FEL