Jön a szezon első BRSE-Vasas rangadója

2023. december 1. 19:10 | Kovács Dávid

Tóth Gábor együttese a második helyről várja a címvédő és jelenleg is listavezető Vasas elleni összecsapást. A találkozó szombaton 16.30-tól kezdődik a városi sportcsarnokban.

Lassan tíz éve minden szezonban a röplabda ünnepe a BRSE és a Vasas összecsapása a hazai porondon, akár bajnoki, akár kupatalálkozóról legyen szó. A viharsarkiak 2014-ben éppen a fővárosiakkal szemben szerezték meg első bajnoki aranyérmüket, az azt követő évek a csabai klub uralkodásáról szóltak, az elmúlt két szezonban azonban a piros-kékek végeztek az élen.

Az idén is BL-ben szereplő Vasas nem gyengült tavalyhoz képest, megtartotta kulcsjátékosait, Taylor Bannistert, Ayshan Abdulazimovát és Török Katát, melléjük érkezett Kaposvárról a válogatott center, Gyimes-Capet Zsófia, a rutinos török feladó, Buket Gülübay és gambiai feladó átló Fatoumatta Sillah, valamint tehetséges fiatalok kaptak szerződést. A fővárosi gárda jól is kezdte a bajnokságot, mind a hat mérkőzését megnyerte, mindössze a Kaposvár és az UTE ellen veszített el egy-egy szettet. Erre a bajnokira azonban nem tudott olyan sokat pihenni, hiszen szerdán még a BL-ben lépett pályára és szenvedett vereséget ötszettes mérkőzésen a bolgár Maricva Plovdiv együttesétól.

– Nincs más dolgunk, mint előre nézni és csapatként összetartani, mert szombaton újra fontos meccs vár ránk Békéscsabán – foglalta össze röviden a legfontosabb tanulságot mérkőzés utáni értékelésében Giannis Athanasopoulos, a Vasas szakvezetője a klub hivatalos oldalán.

A csabaiak nem kezdték jól a hazai pontvadászatot, azonban a Nyíregyháza elleni rossz rajtot követően javítottak és négy győzelemmel felzárkóztak a tabellán. Molcsányi Ritáék legutóbb a Szent Benedek ellen arattak magabiztos, 3–0-s győzelmet.

– Azt gondolom, hogy ez a mérkőzés mindig kiemelt szerepet kap mindkét klub életében, ehhez mérten készülünk ezúttal is. Nagy jelentősége van a találkozónak, de mint ahogy az előző évben is láthattuk, a nagy dolgok nem ilyenkor dőlnek el, de természetesen mindent megteszünk a jó eredmény elérése érdekében – fogalmazott a Swietelsky-Békéscsaba vezetőedzője.

Tóth Gábor kiemelte, hogy a Vasas egy nagyon rutinos csapat, nemzetközi színtéren, ezért nagyon fontos lesz, hogy együttese jó védekezéssel folyamatosan nyomás alatt tartsa riválisát. Véleménye szerint ha ez sikerül, akkor ott már a képességek, az adott pillanat és forma dönt, reméli, hogy ebben megfelelően teljesítenek majd játékosai és egy parázs, kiélezett összecsapáson győzni tudnak majd.

A két együttes összecsapása szombaton 16 óra 30 perctől kezdődik a városi sportcsarnokban. A mérkőzés összefoglalóját és a főszereplők értékelését kedden 20.20-tól a BRSE TV-ben is láthatják majd.

 

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA

A 7. forduló programja:

December 1. (péntek)
MÁV Előre Foxconn – FATUM-Nyíregyháza 3–0
December 2. (szombat)
16.30 Swietelsky-Békéscsaba – Vasas Óbuda
18.00 DVTK Ongropack – KNRC
19.00 UTE – SZBRA

A tabella állása:
1. Vasas 18 p (6 győzelem/0 vereség) 2. MÁV Előre 13 (5/1) 3. Békéscsaba 12 (4/1) 4. Nyíregyháza 11 (3/4) 5. Kaposvár 9 (3/3) 6. UTE 5 (2/4) 7. Szent Benedek 4 (1/5) 8. DVTK 0 (0/6)

 

További programok »

Sport

A Magyar Parasport Napját ünnepelték az Esélyben

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő programot szerveztek az Esély Pedagógiai Központ Vandháti úti intézményében. A csütörtök délelőtti rendezvényt a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége és a Vandháti Diáksport Egyesület szervezte a békéscsabai önkormányzat kezdeményezésére.
15:53
FEL