A BRSE három szettben nyert és elvette a Vasas bajnoki veretlenségét – galéria

2023. február 19. 18:59 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba 3-0-ra nyert a Vasas Óbuda ellen a női röplabda Extraliga alapszakaszának 13. fordulójában. Tóth Gábor együttese ezzel megközelítette a tabellán a címvédő és listavezető fővárosiakat.

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA–VASAS ÓBUDA 3:0 (17, 22, 25)
Békéscsaba, 1100 néző. Vezette: Mezőffy, Adler.
BRSE: Vasileva 10, Bodnár 7, Drpa 26, Aktas 9, Pintér 7, Bagyinka 4. Csere: Molcsányi (libero), Oliinyk, Glemboczki. Vezetőedző: Tóth Gábor.
VASAS: Skrypak 1, Fricova 11, Papp O. 2, Bannister 9, Török 7, Abdulazimova 8. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Fábián 3, Vezsenyi, Jámbor, Boyko 6, Kump 2. Vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos.

A csabai együttes azzal a céllal kezdte az összecsapást, hogy egy győzelemmel megőrizze esélyét az alapszakasz megnyerésére, a címvédő viszont egy sikerrel bebiztosíthatta volna a pályaelőnyt a rájátszásra. Tóth Gábor együttese ősszel 3-2-es vereséget szenvedett és visszavágásra készült, éppen ezért fontos volt, hogy betegsége után a török Ceyda Aktas újra kezdőként léphetett pályára.

A mérkőzést talán a Vasas kezdte jobban, ugyanakkor Taylor Bannister bokasérülést szenvedett és le is kellett cserélni a légióst. Olga Skrypak akciója után volt először két pont a csapatok között (4-6). A BRSE egy 4-0-s sorozattal fordított, Pintér Andrea blokkja után már vezetett is (8-6). Karolina Fricova, majd Török Kata révén ugyan kétszer még egyenlített a címvédő, azonban a hazai csapat légiósai vezetésével ismét ellépett ellenfelétől (16-12). A BRSE-ben Marta Drpa lendült játékba, sőt, Bagyinka Fanni is pontot érő akciókkal jelentkezett (23-15). A házigazda végül Ceyda Aktas ütésével nyerte meg az első szettet (25-17).

A második játszma elején visszatért Bannister, a csapatok pedig fej-fej mellett haladtak, majd érkezett egy ász és egy jó blokk hazai részről és gyorsan három pont lett a különbség (9-6). A Vasas ehhez hasonló sebességgel egyenlített, sőt, egypontos hátrányban már Tóth Gábor kért időt (11-12). Nem engedte el egymás kezét a két csapat, a hazaiak vezetőedzője pedig viszonyleg korán újra magához rendelte játékosait (16-17). A meccs egyik leglátványosabb labdamenetét Bodnár Dorottya zárta le, így ismét döntetlen volt az állás (18-18). A hajrát Marta Drpa jó megmozdulásai vezették be, majd Ceyda Aktas és Ralitsa Vasileva is betette a magáét a közösbe. Az első játszmalabdát még hárították a vendégek, de Vasileva végül lezárta játékrészt (25-22).

 

(Fotó: Imre György)

(Fotó: Imre György)

 

A harmadik etap elején is felváltva érkeztek a pontok, a Vasas próbálta tartani a lépést a csabaiakkal, Bodnár Dorottya és Marta Drpa jó akcióival volt először kettő a különbség (8-6). A fővárosiak nem estek kétségbe, pár perccel később Taylor Bannister kiváló ütése után már Tóth Gábor kért időt (8-10). Villámgyorsan jött a következő fordulat: Ceyda Aktas blokkja egy 4-0-s sorozat negyedik lépése volt, így a vendégek görög mesterének kellett magához rendelnie a játékosokat (13-11). A fővárosiak nem adták fel, de Pintér egyes blokkja után maradt a hazai vezetés (16-14). A csereként érkező Kump Aliz ásszal próbálta meglendíteni csapata szekerét, azonban Bodnár Dorottya szerencsés nyitása és Ayshan Abdulazimova rontása után döntetlenről indult a szetthajrá (21-21). A Vasas ugyan eljutott egy szettlabdáig, de a BRSE forított és Ralitsa Vasileva pontot tett a legszorosabb játszma és így a mérkőzés végére (28-26).

– Az volt a legfontosabb, hogy a játékosok bíztak magunkban. Ezen kívül kevés volt a ki nem kényszerített hibánk, pontosan nyitottunk és jól működött a blokkvédekezés. Amikor ez mind összeáll, akkor van remény! Ezen az úton kell továbbmennünk – értékelt Tóth Gábor, a csabaiak vezetőedzője az M4 Sport kamerája előtt

A Swietelsky-Békéscsaba 2021 novembere után tudta újra három szettben megverni a Vasast, így a címvédőnek a Szent Benedek otthonában kell pontot szereznie az alapszakasz első helyéhez. Tóth Gábor együttese szerdán a Kaposvár otthonában lép pályára a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, majd egy hét múlva bajnoki mérkőzésen a MÁV Előrét fogadja hazai pályán.

 

Galéria

 

További programok »

FEL