Röplabda: Könnyed csabai siker a DVTK ellen - galériával

2021. október 21. 20:31 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba bő egy óra játék alatt 3-0-ra legyőzte a DVTK együttesét a női röplabda Extraliga 2. fordulójában csütörtökön.

Swietelsky-Békéscsaba-DVTK 3:0 (14, 19, 13)
Női röplabda Extraliga-mérkőzés. Békéscsaba, 800 néző. Vezette: Jámbor, Csizmarik.
BRSE: Karhu 14, Pekárik 9, Drpa 16, Klisura 9, Zólyomi 6, Najdic 1. Csere: Kertész (liberó), Kornienko 2. Vezetőedző: Tóth Gábor.
DVTK: Kiss 2, Sylejmani 8, Godó 6, Jovic 6, Kalmár 2, Dmitrieva 9. Csere: Kundrák, Balogh E. (liberók), Egri, Zsofnyák. Megbízott edző: Szabó Éva.

A csabaiak a 3-1-es MTK elleni siker után a miskolciakkal szemben a második sikerre készültek. A csabai együttesben ezúttal Glemboczki Zóra helyén az első mérkőzésen jól bemutatkozó Salla Karhu kezdett, centerként pedig Ema Strunjak helyett Zólyomi Rebeka kapott lehetőséget.

A BRSE jól kezdett, Zólyomi blokkból és támadásból is eredményes volt, majd Marta Drpa jó megmozdulásai után már négy pont volt a különbség (10-6). A DVTK mestere időt is kért, és a csabai születésű Godó Panni pontjaival próbálta tartani a lépést. Zólyomi Rebeka a harmadik csabai ászértékű nyitást könyvelhette el, a vendégek pedig újra időt kértek (16-11). A szett hajrájában újra Drpa lépett elő támadásban, így a házigazda simán nyerte a szettet (25-14).

A csabaiak ott kezdték a második játszmát, ahol az elsőt abbahagyták: Sara Klisura és Salla Karhu pontjaival villámgyorsan négy pont volt az előny, jött is a DTVK időkérése (5-1). A vendégek Arijana Jovic révén zárkóztak, sőt, egy 6-1-es sorozattal fordítottak, így Tóth Gábornak először kellett magához rendelnie a csapatát (11-12). A hazai gárda gyorsan fordított, Karhu ütése után már néggyel ment a BRSE (21-17). A vendégeknek innen már nem sikerült visszajönniük, a finn játékos le is zárta a szettet (25-19).

Godó Panni révén jól kezdett a DVTK, de 3-1-es előnyből gyorsan 6-3-as hátrány lett, a vendégek vezetőedzője pedig időt is kért. Karhu és Klisura is belelendült, így újra nőtt a két csapat közötti különbség (19-12). A házigazda nem szeretett volna esély adni ellenfelének a felzárkózásra, öt újabb ponttal jutott el a mérkőzéslabdáig, amelyek közül a másodikat Pekárik Eszter értékesítette, így mintegy 70 perc alatt gyűjtötte be a sikert (25-13).

 

A meccs végén jöhetett a szokásos győztes szelfi (Fotó: Kuti István)

A meccs végén jöhetett a szokásos győztes szelfi (Fotó: Kuti István)

 

A BRSE magabiztosan, 3-0-ra diadalmaskodott és megszerezte a második győzelmét a bajnokságban. Tóth Gábor együttesére október 30-án várhatóan nehezebb feladat vár, amikor az UTE otthonában lép pályára.

 

Galéria

További programok »

FEL