Röplabda: A BRSE nyerte a MEVZA magyar rangadóját

A várt nagy csata elmaradt: üzenetértékű fölénnyel győzte le a Békéscsaba a Vasast a női röplabda Közép-európai Liga budapesti körének zárásán.

A „mindenki szurkoljon” rigmus nélkül is zengett-zúgott a Folyondár utcai sportcsarnok –hangulatosabban nem is fejeződhetett volna be a Közép-európai Liga budapesti tornája, mint a hazai bajnokság elmúlt évei legnagyobb párharcának számító Vasas–Békéscsaba rangadóval. A regionális sorozatban címvédő BRSE és hazai riválisa az előző napokban egyaránt könnyen győzte le a szlovák Strabag Bratislavát, az igazi erőpróbának azonban a kettejük egymás elleni összecsapása számított.

– Újjáalakult a Békéscsaba csapata, remélem, így már nem jönnek elő a régi rossz beidegződések – utalt Jókay Zoltán, a Vasas edzője még a mérkőzés előtt arra, hogy a fővárosiaknak bizony nem sok sikerélményben volt részük a legutóbbi négy bajnoki címet megszerző viharsarkiak ellen.

Rontott nyitások és pályán kívülre vágódó lecsapások jelezték, hogy a felfokozott hangulatban egyik oldalon sem nyugodtak a játékosok. A kezdeti izgalmat a csabaiak küzdötték le hamarabb, 5:5 után folyamatosan vezettek, a második technikai szünet után már öt ponttal (18:13). Jókay veszni láthatta a játszmát, ezért gyorsan időt kért, de lányai nem lettek pontosabbak: a Vasas-hívek legnagyobb bánatára könnyedén a címvédőé lett a szett.

– Ha szorosan is, három kettőre, de nyerjünk már – reménykedett a hazaiak talán legnagyobb drukkere, egy vak lány, akinél senki sem élt együtt jobban a meccsel. Csakhogy esély sem volt arra, hogy a lelkes szurkoló vágya teljesüljön: noha megint jobban kezdte a szettet a Vasas, a vetélytárs ismét fordított, hogy aztán már ki se engedje a kezéből a játszmát. A szinte végig alárendelt szerepet játszó Vasasnak nemhogy szépítésre, szorosabb szettre sem futotta.

– Nem számítottam ennyire sima meccsre, bár hozzáteszem, azért ez belülről nem volt annyira könnyű, küzdött, hajtott a Vasas. Szerencsére nagyon összeállt a játékunk, és minden bejött. Az elején sok nyitást rontottunk, de aztán minimalizáltuk a hibákat – értékelt nagy mosollyal Pekárik Eszter, a győztes csapat legjobbjainak egyike.

A mérkőzés többről szólt, mint a Közép-európai Ligában megszerezhető – egyébként igencsak fontos – pontokról. Megmutatta, hogy az építkezésben, a csapatformálásban jelenleg mindenképpen előbbre jár kihívójánál az idehaza két és fél éve veretlen Békéscsaba, s ha messze nem tökéletes vagy hibátlan is a játéka, ebben a szezonban is nehéz lesz felülmúlni.

KÖZÉP EURÓPAI-LIGA
LINAMAR-BÉKÉSCSABA–VASAS ÓBUDA 3:0 (16, 15, 13)
Folyondár utca, 300 néző. V Bardic, Muha (horvátok)
BÉKÉSCSABA: MLINAR 14, DOBI 5, Koseková 2, Ivanovics 11, PEKÁRIK 10, Fresco 7.Csere: Molcsányi (liberó), Szedmák, Petrenkó. Edző: Alberto Salomoni
VASAS: Vietti 1, Török 6, Bodovics 3, Simic 9, Kostelanská 3, Haneline 1. Csere: Kiss G. (liberó), Durst, Mihály. Edző: Jókay Zoltán
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 2:1, 3:5, 6:5, 10:8, 13:12, 16:12, 20:13, 23:16,
2. játszma: 2:3, 5:4, 8:5, 14:7, 18:11, 20:13, 24:14. 3. játszma: 3:2, 8:5, 10:5, 15:10, 18:11,
22:12, 24:13

MESTERMÉRLEG
Alberto Salomoni: – Azt gondolom, ezúttal nagyon jól, magas ritmusban játszottunk. Tudja, nagyon jó a csapatban, hogy csütörtökön Lucia Fresco játszott remekül, most kevésbé ment neki, de akadt más, Pekárik Eszter, aki a helyére lépett. Az első szett volt a kulcs, ott elhúztunk, ők elveszítették a magabiztosságukat, mi pedig megmutattuk, hogy ismét jó csapat vagyunk.Üzentünk mindenkinek.
Jókay Zoltán: – Nehezen találom a szavakat… Valahogy nem hittek magukban a játékosok, nem hittek egymásban, elveszítették önmagukat. Nem volt olyan, akibe vagy amibe belekapaszkodhattunk volna. Semmit sem tudok kiemelni, ilyen forgatókönyvre nem számítottam. Különösen a szerdai játék után bíztam abban, hogy tovább tudjuk vinni a lendületet. Nem sikerült…

AZ ÁLLÁS:
1. Maribor (horvát) 12 pont (12:2, 4 mérkőzés), 2. Olomouc (cseh) 11 (12:5, 5), 3. Linamar-Békéscsaba 10 (12:6, 5), 4. Mladost Zagreb (horvát) 6 (7:4, 3), 5. Fatum-Nyíregyháza 6 (6:7, 4), 6. Strabag Bratislava 6 (6:8, 4), 7. Calcit Kamnik (szlovén) 5 (7:5, 3), 8. Vasas Óbuda 3 (5:9, 4), 9. Slávia Bratislava 1 (3:12, 4), 10. Sokol Post NÖ (osztrák) 0 (0:12, 4)

 

Forrás: Nemzeti Sport Online

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,