Röplabda: Fontos BRSE-győzelem Nyíregyházán

2017. november 23. 10:13 | behir

Magabiztosan gyűjtötte be újabb győzelmét a Linamar-Békéscsai Röplabda SE csapata a Közép-európai Ligában. A kényszerfeladóval, Szombathelyi Szandrával pályára lépő Nyíregyháza ellen 3-0-ra nyert Alberto Salomoni együttese és megerősítette a helyét a tabella élmezőnyében.

 

Fatum Nyíregyháza - Linamar-Békéscsabai Röplabda SE 0:3 (-20, -14, -18)

Nyíregyháza: Szombathelyi 3, Matic 8, Valdez 11, Fernandez 9, Kalotai 1, Kalicanin 3. Csere: Francesco I. (liberó), Francesco G. , Villám. Edző: Horváth András

Békéscsaba: Kosekova 1, Fresco 13, Mlinar 18, Ivanovic 14, Pekárik 5, Dobi 10. Csere: Molcsányi (liberó), Szpin. Vezetőedző: Alberto Salomoni

A Közép-európai Liga szerdai rangadóján a fiatal tehetség Kotormán betegsége és a venezuelai válogatott Genesis Francesco sérülése miatt, kényszerfeladóval kezdtek a hazaiak Szombathelyi Szandra személyében. Mindez a vendégeket zavarta meg jobban, hiszen 5:0 után Alberto Salamoni magához hívta tanítványait, hogy rendezzék a sorokat. Az olasz mester mondandója hatásos lehetett, hiszen 10-nél utolérte ellenfelét a címvédő Békéscsaba, majd fokozatosan lépett el. Volt egy periódus, amikor egymás hibáiból éltek a felek, de az adok-kapokból a BRSE jött ki jobban, amikor stabilizálta védekezését és támadásban is mindig volt, aki előre tudta mozdítani a szekeret. Így a vendégek nyerték az első szettet.

A második etap eleje ismét a nyírségieknek sikerült jobban, a csabaiak azonban még időben észleltek és Mlinar, valamint Ivanovic vezetésével magabiztos előnyre tettek szert, melyet megőriztek a szett végéig.

A harmadik játékrészben újfent időkérésre kényszerítette ellenfelét a Fatum Nyíregyháza. Pontatlan feladásokkal és gyenge nyitásfogadással kezdett a BRSE. Azonban pillanatok alatt változott a játék képe és 10:11-nél már a vendégek előnyét mutatta az eredményjelző. Egy darabig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán ritmust váltott a Békéscsaba, amely elegendő volt a szett és ezzel a mérkőzés megnyeréséhez is.

Győzelmükkel a csabaiak nagy lépést tettek a négyes döntő felé, de ezt majd csak a januári hazai fordulók alkalmával tudják bebiztosítani.

A bajnokságot pedig vasárnap hazai környezetben folytatják Molcsányi Ritáék, 18 órától a Jászberény vendégszerepel a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Alberto Salomoni: Örülök a győzelemnek! A Nyíregyháza igazi feladó nélkül játszott, ami néha minket is megzavart, hiszen nem volt ritmusa a játéknak. Alacsonyabb szinten teljesítettünk a múlt héthez képest, de a 3-0 és a 3 pont a lényeg, mellyel feljebb léptünk a tabellán.

 

További programok »

Sport

FEL