Egy hét, két kupa – a MEVZA siker után a Magyar Kupát is hazahozhatja a BRSE

2018. március 17. 06:02 | Szendi Rita

Újabb trófeát hozhat haza a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület vasárnapi Magyar Kupa döntője után. Dobi Edináék a MEVZA elsőség után már gőzerővel készülnek arra, hogy zsinórban harmadszorra is elhódítsák a serleget.

Alig egy héttel a Békéscsabán rendezett MEVZA Final Four megnyerése után, a BRSE újabb kihívások elé néz. A csabaiak megvédték címüket a Közép európai-ligában és ezúttal hazai porondon szeretnék megmutatni azt, hogy a Viharsarokban van a magyar női röplabda legerősebb csapata. A kupadöntőben ezúttal a Fatum-Nyíregyháza lesz az ellenfél. A BRSE az elődöntős párharcban mindössze egy szettet veszítve búcsúztatta a Jászberényt, míg a nyírségiek ugyanilyen arányban bizonyultak jobbnak a Vasasnál. A Nyíregyháza csapatánál a hét elején edzőváltás történt és a korábbi magyar szövetségi kapitány, Hollósy László vette át az irányítást. A BRSE mestere úgy fogalmazott, hogy a két csapat már ismeri egymást, azonban az edzőváltás taktikai változásokat hozhat az összecsapásba.

– Többször találkozott már a két csapat a bajnokságban, így nyilvánvalóan ismerjük őket és ők is minket. Azt gondolom, hogy a Nyíregyháza edzőváltása miatt a játékosok nagyobb erőbedobással játszanak majd és bizonyítani akarnak az új trénernek. Szóval egy nagyon motivált ellenfélre számítunk és a Nyíregyháza talán taktikailag is változtathat majd, hogy meglepjenek minket – fogalmazott a csabaiak olasz vezetőedzője, Alberto Salomoni.

A csabai lányok az elmúlt két esztendőben a Vasast verték a Magyar Kupa fináléjában, most pedig új ellenféllel szemben bizonyíthatnak. A klub vezetése a szezon elején három trófea elhódítását tűzte ki célul, amelyből Molcsányi Ritáék egyet már begyűjtöttek.

– Mindenféleképpen nyerni szeretnénk. Szerintem ezt év elején is nagyon jól megfogalmazta az egyesület, hogy 3 kupát szeretnénk az idény végén a kezünkben fogni, úgyhogy mindenféleképpen csak a győzelemmel elégszünk meg – mondta el a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE játékosa, Molcsányi Rita.

A Magyar Kupa döntője vasárnap 18 órakor kezdődik az Érd Arénában, ahová a tervek szerint közel 500 békéscsabai szurkoló kíséri el a csapatot.

További programok »

Sport

A BRSE játékosai vízi edzéseken is készülnek az új idényre

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE felnőtt csapatának játékosai pénteken délelőtt rendhagyó módon, az Árpád Gyógy- és Strandfürdő medencéjében edzettek. A tervek szerint a röplabdások heti két alkalommal látogatnak el a fürdőbe a felkészülés ideje alatt, ahol Kovalcsikné Czifrák Tímea gyógytornász vezényletével dolgoznak majd.
13:39
FEL