Röplabda: Szerdán már a kupadöntő a tét

2018. február 13. 12:46 | behir

A hétfői, több mint kétórás csata után szerdán már újra pályán lesznek a csabai lányok. A BRSE csapatának a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén Jászberényben van jelenése.

Ötszettes, végletekig kiélezett csatában, ismét hősies küzdelemben, ismét hátrányból fordítva nyert a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE az NB I Extraliga hétfő esti rangadóján.

A bajnokság jelenlegi két legjobb formában lévő csapata feszült egymásnak a csabai katlanban. A címvédő sérült listája elég jelentős volt a meccs előtt, hiszen Ivanovic, Szpin, Petőváry mellé még Ludmán is feliratkozott, igaz, Ivanovic átöltözött ugyan, azonban a mérkőzésen nem jutott szóhoz. Közepes színvonalú, ám annál küzdelmesebb találkozót nyert meg a bajnokcsapat, ezzel őrzi első helyét a tabellán.

Szerda este már egy másik sorozatban kell helytállni, ahol szintén címvédőként szerepel a viharsarki alakulat. A Magyar Kupában már az elődöntő a tét, az első mérkőzésen ahhoz a Jászberényhez látogat a BRSE, amely az utóbbi időben jelentős átalakuláson esett át. A jászságiak két új játékos szerződtetése mellett, megváltak orosz idegenlégiósuktól, Yana Shevcuktól. A bajnokságban győzelemmel kezdték az Extraligát a Vasas otthonában, azonban azóta sima vereségeket szenvedtek, sorozatban négyet is.

A szerda este 19 órakor kezdődő találkozó azonban nem bajnoki mérkőzés, hanem igazi kupacsata lesz, így a címvédőnek egy harcos Jászberényre kell felkészülnie. Alberto Salomoni csapata azonban idén már sokszor bizonyította, hogy nagyon tud küzdeni, így nem kérdés, hogy kellően felfokozott hangulatban érkezik meg a mérkőzésre, és mindent elkövet majd, hogy győzelemmel távozzon Jászberényből!

 

Forrás: BRSE

 

További programok »

Sport

A BRSE játékosai vízi edzéseken is készülnek az új idényre

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE felnőtt csapatának játékosai pénteken délelőtt rendhagyó módon, az Árpád Gyógy- és Strandfürdő medencéjében edzettek. A tervek szerint a röplabdások heti két alkalommal látogatnak el a fürdőbe a felkészülés ideje alatt, ahol Kovalcsikné Czifrák Tímea gyógytornász vezényletével dolgoznak majd.
13:39
FEL