Röplabda: A BRSE negyedszer is legyőzte a szezonban az MTK-t

2022. január 22. 20:07 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba javított a Vasas elleni kupavereség után és 3-0-ra nyert az MTK Budapest otthonában a női röplabda Extraliga szombati mérkőzésén.

MTK BUDAPEST - SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA 0:3 (-19, -19, -21)
Női röplabda Extraliga-mérkőzés, Budaörs, 100 néző. Vezette: Horváth M., Sík.
MTK: Tettamanti 2, Berkó, Giommarini 9, Kilyénfalvi 11, Sziládi 10, Tatár 11. Csere: Szalai (liberó), Borsos. Vezetőedző: Leiszt Máté.
BÉKÉSCSABA: Klisura 8, Pekárik 9, Drpa 12, Glemboczki 8, Strunjak 4, Kornienko 4. Csere: Molcsányi (liberó), Karhu 3, Bagyinka, Bodnár, Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor.

A csabai együttes keretében ezúttal is ott volt az Újpestről szerződtetett Bagyinka Fanni és a gyermekvállalás után visszatérő Bodnár Dorottya, a sérülését maga mögött hagyó Pekárik Eszter pedig a kezdőben kapott helyet, miután csereként már szerepelt a Vasas elleni kupapárharc első felvonásán. A Békéscsaba az évnyitó találkozón elszenvedett vereség után javítani szeretett volna az MTK-val szemben, ráadásul a fővárosiakat ebben a szezonban már háromszor sikerült legyőzni, így Molcsányiék számítottak esélyesebbnek ezúttal is.

A házigazda kezdett jobban, az olasz légiós, Giommarini pontjával villámgyorsan három volt a különbség (6-3). Marta Drpa vezetésével gyorsan jött az egyenlítés, de a BRSE-nek a vezetést ekkor még nem sikerült átvenni. Tettamanti Virág hibái után azonban a vendégek álltak jobban, sőt, Glemboczki Zóra két jó megoldása is kellett ahhoz, hogy Leiszt Máté, a hazaiak vezetőedzője időt kérjen. A fővárosi gárda azonban már nem tudta szorosabbá tenni a játszmát: a finn Salla Karhu ásszal juttatta szettlabához csapatát, majd Glemboczki az első lehetőséget értékesítette is (19-25).

A második szett elején is jobbára az MTK volt előnyben, azonban a csabaiak egy 4-0-s sorozattal időkérésre kényszerítették a hazaiak mesterét (7-9). A kék-fehérek ugyan hárompontos hátrányba is kerültek, de próbáltak közel maradni ellenfelükhöz (11-12). A csabaiak viszont nem engedték, hogy döntetlen legyen az állás, pár perccel később, Pekárik Eszter blokkja után ismét három volt a differencia (13-16). Az MTK vezetőedzője ugyan hárompontos hátrányban ismét magához rendelte csapatát, de a vendlgek három újabb egységgel közelebb kerültek a 2-0-s vezetéshez (15-21). A fővárosiak sorozatban három egységet tettek a táblára, a negyedik egység viszont már nem sikerült, Tatár Gréta nem tudta lezárni a meccs egyik leghosszabb labdamenetét (18-22). A játszma végén időt kért Tóth Gábor és pályára léphetett Bodnár Dorottya is. A center nyitása után a játékrészt Salla Karhu zárta le (19-25).

A harmadik etap elején is a házigazda vezetett rendre egy ponttal, de a Csaba mindig egyenlített (4-4). A vendégeké volt a következő pár perc, egy 4-0-s sorozatnak köszönhetően elléptek ellenfelüktől, Leiszt Máté pedig rá is nyomott az időkérést jelző gombra (5-9). Az MTK nem adta fel, Giommarini ásza után kettőre csökkentette hátrányát (12-14). Az ötszörös bajnoknál kissé visszaesett a koncentráció, ezt támasztotta alá Kornienko rossz feladása is. Minden labdáért nagyot harcoltak a hazaiak, de Pekárik jó centertámadása után maradt a hárompontos különbség (15-18). A vendégek ezzel az előnnyel érkeztek a szett hajrájába: Tóth Gábor időkérése után Karhu juttatta meccslabdákhoz a Csabát, a másodiknál pedig Sziládi rontott nyitást, így a BRSE mintegy 75 perc játék után örülhetett a sikernek (21-25).

A Swietelsky-Békéscsaba 3-0-s győzelmével továbbra is 100 százalékos a bajnokságban és egy hét múlva a DVTK otthonában hangolódhat a Vasas elleni kupavisszavágóra.

 

További programok »

FEL