Röplabda: A BRSE magabiztosan verte az Újpestet

2019. január 27. 19:08 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE a csütörtöki CEV Kupa-továbbjutás után a bajnokságban is folytatta jó sorozatát. A viharsarki csapat meggyőző játékkal 75 perc alatt 3-0-ra győzte le az Újpest gárdáját.

 

 

A két csapat már hatodik alkalommal találkozott ebben a szezonban, az eddigi öt összecsapásból hármat a csabaiak, kettőt pedig az újpestiek nyertek. A BRSE jól kezdte az összecsapást, Kántor Sándor, az fővárosiak vezetőedzője 4-0-s hátrányban már időt is kért. A hazaiak a folytatásban sem lassítottak, 18-11-nél úgy tűnt, hogy már eldőlt az első játszma sorsa. A újpestiek egyszer még felzárkóztak, de a hajrában Tanja Bokan jó nyitásainak köszönhetően a házigazda volt a jobb és 25-21-gyel előnyt szerzett.

A BRSE a második játszma elején lemásolta a kezdést és újra 4-0-val nyitott. A hétközben CEV Kupában remeklő házigazda a folytatásban is jó mezőnymunkát mutatott be, a lila-fehéreknek nem volt ellenszerük a csabai játékra. A BRSE már 12-2-re vezetett, de ekkor sem segített Kántor Sándor időkérése. A Békéscsaba óriási fölénnyel, 25-13-ra hozta ezt a felvonást és már 2-0-ra vezetett.

A harmadik etapban is a viharsarki együttes akarata érvényesült és gyorsan hatpontos előnyre tett szert. Az Újpest a szett közepén 15-12-re felzárkózott, de Paul Bogdan időkérése rendezte a sorokat, csapata pedig egy 5-0-s rohanással végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát. A címvédőnél szinte mindenki játéklehetőséghez jutott, a házigazdák mintegy 75 perc játék után diadalmaskodtak.

A BRSE 3-0-ra győzött, így megelőzte az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Nyíregyházát és feljött a 2. helyre a tabellán.

A mérkőzés összefoglalóját hétfőn a 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, míg a teljes mérkőzést magazinunk után 21 órától láthatják a 7.Tv-n!

 

Az Extraliga állása:

1. Vasas 37 pont (14 mérkőzés) 2. BRSE 33 p (15) 3.Nyíregyháza 31 p (14) 4. Újpest 22 p (16) 5. Jászberény 9 p (15) 6. Haladás 3 p (16)

 

További programok »

FEL