Röplabda: A BRSE győzelemmel mutatkozott be a Magyar Kupában

2019. október 28. 09:52 | behir

A csabaiak a DVTK 3-1-re nyertek, hétfőn pedig két szett megnyerése m,ár továbbjutást ér.

 

DVTK FUX – BÉKÉSCSABAI RÖPLABDA SE 1:3 (-11, 21, -14, -20)
Az eredmény alakulása: I. szett: 5:5, 11:11, 11:21. II. szett: 6:4, 13:8, 20:14. III. szett: 6:8, 11:14, 12:20. IV. szett: 3:8, 8:18, 15:21.

BRSE: Evans, Glemboczki, Klaric, Dapic, Pekárik, Bodnár. Csere: Molcsányi (libero), Fábián, Szedmák, Bodovics, Sebestyén. Vezetőedző: Vasja Samec Lipicer

Két miskolci ponttal kezdődött a mérkőzés, a házigazdák már az elején éreztették, nem feltett kézzel várták esélyesebb ellenfelüket. 11:11-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor Klaric vezetésével sebességet váltott a BRSE és egy hatalmas rohammal lezárta a szettet. Vasja Samec Lipicer a játékrész közepétől szinte minden játékosának lehetőséget adott, akik éltek is az alkalommal (0-1) - írja a csabai klub hivatalos oldalának beszámolója.

A második etap ismét DVTK-fölénnyel indult, nem adták fel Toma Sándor tanítvanyai, akik közül főleg Alex Donaghy volt elemében. 13:8-nál a BRSE mestere időkérésre is kényszerült. Nem változott a játék képe, a lelkes hazaiak remekül használták ki a vendégek hibáit. 20:14-nél visszatért a pályára Evans, Dapic és Klaric is, mindez azonban késő volt, a csabai nyitásrontások után nem jött össze a fordítás, így megérdemelten egyenlített a DVTK (1-1).

A harmadik szett elején újra a BRSE kezdőcsapata volt a pályán, amely a játékrész elejétől magához vette a kezdeményezést. Ashley Evans labdáiból éltek a centerek, illetve az amerikai feladó több alkalommal is remekül tette át a labdát az ellenfél térfélére. Ismét jelentős különbség alakult ki, mely meg is maradt az etap végéig, így ismét előnyt szerzett a Békéscsaba (1-2).

A 4. szett Pekárik Eszter pontjával indult, érződött, hogy a BRSE szeretné lezárni a meccset. A miskolciak előbb időt kértek, majd cseréltek, de jelentősen ez sem befolyásolta a találkozó állását, volt, hogy tízpontos különbséget mutatott az eredményjelző. A hazaiak egy utolsó hajrát még elindítottak, de Molcsányiék visszaverték a próbálkozásokat és megnyerték a mérkőzést.

Folytatás hétfőn, a visszavágót szintén Miskolcon rendezik, a felek megállapodásának értelmében.

 

Mestermérleg:

Toma Sándor: Örülök, hogy a mérkőzés egyes szakaszaiban méltó ellenféléi voltunk a Békéscsabának.

Vasja Samec Lipicer: Megtettük az első lépést, hogy a következő körbe jussunk.

 

További programok »

Sport

FEL