Rockopera, zenés parfé, történelmi musical - Új évadra készül a Jókai színház

2019. május 8. 07:08 | Vágvölgyi Nóra

A 2019-20-as évad is számos meglepetést tartogat a Békéscsabai Jókai Színházban – derült ki a teátrum műsortervét bemutató sajtótájékoztatón.

 

 

A felnőtt bérletben az elmúlt évekhez hasonlóan négy nagyszínpadi és két kamaraszínházi bemutató kapott helyet. A nagyszínpadi előadások közül elsőként Molnár Ferenc Liliom című darabját mutatja be a békéscsabai társulat, ezt követi majd Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című zenés vígjátéka, amelyben a 1960-as évek slágerei csendülnek fel. A harmadik előadás Krúdy Gyula A vörös postakocsi című szecessziós, romantikus története, melyet Csiszár Imre rendezésében láthat a közönség.  Az utolsó nagyszínpadi előadás jövő tavasszal A megfeszített című rockopera lesz, Koltay Gergely, Szűts István és a Kormorán együttes tolmácsolásában. A zenés darabot a Margitszigeten mutatták be a 2000-es évek elején – árulta el Seregi Zoltán, a Jókai színház igazgatója.

A Kamaraszínházban az első bemutató Heltai Jenő vígjátéka A tündérlaki lányok lesz, a második bemutató pedig tavasszal Wass Albert Tizenhárom almafa című regényéből készült komédia, melyet Kiss József, a Szolnoki Színház művészeti vezetője ír és rendez.

Az ifjúsági előadások között a Sárkány a szekrényben című zenés mesejáték, az Egri Csillagok történelmi musical, a Holló Jankó mese-tánc-játék és a Rigócsőr királyfi mesemusical szerepel.

Az igazgató elmondta, jövőre az idei évhez hasonlóan közönségbarát stúdió előadásokkal is készül a színház. A Szerelem, ó! című vígjáték Katkó Ferenc rendezésében, a Madárka című regény alapján készült darabot Tege Antal viszi színpadra, ezt követi A szív hídjai című előadás, a C’est la vie (Ilyen az élet) zenés parfé, utolsóként pedig a Két összeillő ember című zenés vígjáték került az évad programjába.

Seregi Zoltán hozzátette, idén is sokszínű, műfajokban gazdag évadra készülhetnek a színház rajongói. Hiszen a közérthető művészet és a minőségi szórakoztatás továbbra is elsődleges célja a színháznak - hangsúlyozta az intézmény vezetője.

 

 

További programok »

Kultúra

Hangoskönyvek elkészítésében segítenek a Jókai színház munkatársai

Hangoskönyvek elkészítésében nyújt segítséget a Békéscsabai Jókai Színház testülete, a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének. A teátrum egyik színészének kezdeményezésére, 12 színházi munkatárs, 120 alkotást rögzít hang formátumban a fogyatékossággal élők megsegítése érdekében.
2020. április 8. 19:34
FEL