Robotautók és villám show – természettudományos bemutató a Csabagyöngyében

2019. február 2. 08:38 | Gyemendi Réka

A természettudomány csodái címmel szerveztek interaktív családi programot a Csabagyöngye Kulturális Központban. A rendezvényre az Agora Debrecen Élményközpontból érkeztek animátorok, akik különböző bemutatókkal és játékeszközökkel készültek.

 

 

A legérdekesebb sokak számára a villám show volt, ahol az érdeklődők megtapasztalhatták a gyenge áramütés érzését is.

– Kipróbálni elsősorban a rázás élményét lehet, ugyanis van pár olyan eszközünk, amelyek ugyan magas feszültséggel dolgoznak, de az alacsony áramerősség miatt alkalmasak arra, hogy embereken is kísérletezzünk, így néhány embert meg lehet rázni egy pici szikrával – ismertette Tajti Bence, az Agora Tudományos Élményközpont demonstrátora.

Szintén nagy érdeklődés övezte pénteken a robotika bemutatót. Tajti Bence elmondta: az autókat a klubjuk diákjai készítették és programozták, és azt mutatták be, hogyan képesek a mai autók alkalmazni a különböző érzékelőket a modern közlekedésben: például a sávtartást vagy a vészfékező (gyalogosvédelmi) rendszert.

 

Kép: Kovács Dénes

 

A Csabagyöngye Kulturális Központ kulturális szervezője kiemelte: az esemény elsősorban általános iskolásoknak szól, de sok élménnyel gazdagodhatnak a fizika, a mechanika vagy a kémia iránt érdeklődők is.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy nem csak művészeti programokat, illetve gyermekeknek szóló szórakoztató programot tudunk kínálni a közönségnek, hanem a természettudomány irányába is nyitottunk. Azért is különleges ez a bemutató, mert ritkán tudunk ennyire speciális programot kínálni az érdeklődőknek – mondta el Paulikné Tóth Krisztina.

Az eseményre még szombaton is várják a látogatókat 10 órától 16 óráig. A belépődíj 500 Ft, 6 év alatt pedig ingyenes.

 

További programok »

Itthon

FEL