'Reményt adó úti társak - Együtt a rák ellen' előadás Békéscsabán

2023. március 26. 15:38 | Fajó Attila

Megtelt érdeklődőkkel vasárnap délelőtt Békéscsabán, a belvárosi bevásárló központban található Center Mozi kisterme, ahol tíz ingyenes előadást lehetett meghallgatni. Az eseményen a rák megelőzéséről és kezeléséről volt szó, részben orvosi, részben érintetti szempontból.

– Reményt adni, azt hiszem ez a legfőbb feladatunk. Tudatni embertársainkkal, hogy nincsenek egyedül a betegségben, bajban, hogy ne adják fel és, hogy együtt küzdünk! – mondta dr. Tasnádi Tünde, az esemény fővédnöke. A radiológus szakember azt hangsúlyozta előadásában, hogy számára is érthetetlenül kevés ember jelenik meg szűrővizsgálatokon, akár félelemből távol maradva, akár valami olyan tévhit miatt, ami akadályozza abban, hogy az egyszerű és segítő vizsgálatokon átessen, amely pedig csökkentené a rákos megbetegedések által okozott halálesetek számát.

– Mentálisan kimerítő volt készülni a rendezvényre, nem is a feladat nagysága miatt, hiszen rendezvényszervezésben van előzetes munkatapasztalatom, inkább a személyes érintettség okán, újra átélni és átérezni, hogy milyen fontos témában is igyekszünk segíteni, információt adni az azt igénylőknek – nyilatkozta Recskiné Bunzel Lívia, a rendezvény szervezője.

Az esemény előadói voltak: dr. Tasnádi Tünde radiológus főorvos, Dombóvári Edina sminktetováló, kozmetikus, Dr. Tóth Judit nőgyógyász, Kriskó Edina érintett, Néveriné Czakó Magdolna klinikai szakpszichológus, onkohipnoterapeuta, Recski Ferenc érintett, Papp Gábor mentálhigénés szakember, Komáromi Anett színművész, érintett, Bartyik Edit gyógynövény szaküzlet vezető és Recskiné Bunzel Lívia fodrászmester, aki szintén érintett családtagként.

A rendezvény zárásaként tombolát sorsoltak a résztvevők között: a nyeremény tárgyát az előadók által önkéntesen felajánlott ingyenes szolgálatatások és orvosi vizsgálatok képezték.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Az orosházi kórház várja az orvostanhallgatókat és rezidenseket

Ahhoz, hogy az orvostanhallgatók az általános orvosi diplomát megszerezzék, kórházi gyakorlatokon kell részt venniük, amik pontosan szabályozva vannak a tanrendben. Az orvosi diplomát megszerző rezidens orvosoknak pedig szintén kórházi háttér kell, hogy a választott szakvizsgájukat le tudják tenni. Ezeket a gyakorlatokat pedig olyan akkreditált intézményekben végezhetik, mint az Orosházi Dr. László Elek Kórház.
12:08
FEL