A közel 200 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás éves árbevétele megközelíti a 2,5 milliárd forintot. Mint Mokrán Tamás, az egyik tulajdonos megfogalmazta: a saját gyártású termékeik közül a szaloncukor kiemelkedő jelentőséggel bír, a gyártott mennyiség alapján országos vetületben piacvezetőként említhetők.
Linzerek, ostyák, sütemények, szeletes csokoládék, mézespuszedlik, valamint fondant alapú termékek hosszú sora alkotja a kínálatot. A 100 százalékban magyar és 100 százalékban csabai vállalkozás a honi piac egyik meghatározó szereplője, azonban külföldre, például Romániába, Szlovákiába, Szlovéniába és Németországba is szállítanak.
– A kezdetekben ostyaféléket gyártottunk, majd fokozatosan szélesedett a termékpalettánk – avatott be bennünket Mokrán Tamás, hozzátéve: fejlődés előtt állnak, további bővítéseket szeretnének végrehajtani. A 2021-es esztendőben egy közel 600 négyzetméteres raktárral bővült a gyártókapacitásuk, de emellett egy megközelítőleg 1100 négyzetméteres gyártó- és raktárcsarnok átadására is készülnek.
– Most már értem, hogy mi a cég sikerének titka – fogalmazott Szarvas Péter polgármester a hétfő délutáni sajtónyilvános eseményen, arra utalva, hogy a tájékoztató rendezvény percre pontosan a megadottak szerint kezdődött el.
Mint a városvezető megfogalmazta, már mások is észrevették a Dolcetta Kft. eredményeit, ezt a fajta minőségi, szakmai elismerést, az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet ugyanis nem adják oda bárkinek. A polgármester kifejezte: büszke arra, hogy a cég rászolgált a címre, majd elismerése jeleként egy díszoklevelet és egy üveg pezsgőt adott át.
Szarvas Péter hangsúlyozta, hálás azért, hogy a vállalkozás közel 200 dolgozónak biztosít megélhetést, s azért is mert pontos adófizetőként említhető, végezetül pedig kiemelte, örvendetes, hogy mindezek mellett karitatív tevékenységet is folytatnak.