Rákossy Balázs: Sorsdöntő lesz az EP-választás

2019. május 10. 06:01 | behir

A május végén esedékes európai parlamenti választás fontosságáról tartottak lakossági fórumot kedd este Orosházán, a művelődési központban, ahol elhangzott: az EP-választás tétje, hogy a bevándorlást elutasító, vagy az azt támogató vezetőket választ-e Európa – olvasható az oroscafe.hu-n.

A helyi hírportál szerint zsúfolásig megtelt a Petőfi Művelődési Központ Bubik terme, ahol a Fidesz országjárása részeként tartottak lakossági fórumot, az EP-választás fontosságát hangsúlyozó eseményen az európai uniós forrásokért felelős államtitkár is részt vett. Az Orbán Viktor miniszterelnök hét pontját is bemutató programot megelőző sajtótájékoztatón Rákossy Balázs elmondta, soha nem volt még ilyen kiemelt témájú választás az Európai Unióban.

– 2015 óta a migrációról szól a politika Európában, ekkor indult meg az illegális bevándorlás az afrikai, közel-keleti térségből, nagy nyomást gyakorolva a kontinensre és az országra. Fontos, hogy a jövőben minél több olyan politikus legyen az Európai Parlamentben, akik a migráció megfékezésére teszik fel tevékenységüket. Arra kérek minden orosházit, hogy támogassák a Fidesz-KDNP európai parlamenti listáját, annak érdekében, hogy minél kevesebb Brüsszel legyen Magyarországon – fogalmazott Rákossy Balázs a Fidesz országjárásának orosházi állomásán hozzátéve, a migráció kiváltó okait helyben kell kezelni.

Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője szerint is történelmi fontosságú a május 26-i EP-választás. A képviselő hangsúlyozta: keresztény gyökereink mellett kell letenni a voksunkat.

Simonka György (b) Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Az európai parlamenti választás tétje, hogy bevándorláspártiak vagy bevándorlásellenesek irányítják-e Európát. Meg kell akadályoznunk, hogy olyan képviselők vezessék az Európai Uniót, akik támogatják az illegális migrációt, sőt többletforrásokat biztosítanának a bevándorláshoz a vidékfejlesztési és mezőgazdasági támogatások kárára, amely visszavetné térségünk fejlődését is. Ebben nem lehetünk partnerek – tette hozzá határozottan az országgyűlési képviselő, aki arra kérte a dél-békési választókat, támogassák Orbán Viktor miniszterelnök programját a bevándorlás megállítására.

 

Forrás: OrosCafe

További programok »

FEL