Több mint kétszázan vettek részt az Orosházi Kórház jótékonysági bálján

2018. február 11. 18:45 | behir

Zsúfolásig telt a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor terme az Orosházi Kórház 8. Jótékonysági Bálján február 10-én. A kellemes kikapcsolódás és szórakozás mellett a bál fő célja a gyógyító intézmény támogatása, így az orvosok és szakdolgozók mellett sok helyi vállalkozó, mecénás is megjelent a rangos társasági eseményen.

 

A fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) részéről Bencsik Jenő szakreferens adta át a bál fővédnöke, dr. Németh László ÁEEK főigazgató üdvözletét. Védnökként jelen volt Simonka György, a térség országgyűlési képviselője, Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere és dr. Szekeres Veronika, az Országos Vérellátó Szolgálat területi vezetője.

 

A kórház főigazgatója megnyitó beszédében hangsúlyozta, a bál a jótékonykodás mellett a baráti, munkahelyi kapcsolatok megerősítéséről is szól. Dr. Duray Gergő elmondta, a tavalyi bál bevételéből finanszírozták a közelmúltban átadott modern defibrillátor beszerezését, emellett az orvosok és szakdolgozók továbbképzésére is jutott az összegből.
– A cél idén sem változik. Az Orosházi Kórházért Alapítvány kuratóriuma a bálból befolyó összeget a várhatóan az év első felében elinduló, a kórház 4. emeletén kialakítandó egynapos sebészeti részleg befejezésére fordítja – jelentette be Duray Gergő.

 

A megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte, az ember, amikor beteg lesz és kórházba kerül, gyorsan rájön, hogy a családján és az egészségén kívül alig van más fontos dolog az életében.

– A mai estén olyan emberek ülnek a teremben, akik a legfontosabb, az egészség megőrzésére, védelmére és helyreállítására tették fel az életüket. És azok is itt vannak, akik a kórház ügyét, fejlesztését a szívükön viselik – fogalmazott Zalai Mihály. Emlékeztetett, hogy a néhány éve átadott Központi Technológiai Tömb elkészülte megerősítette az intézmény pozícióját a térségben, és örömét fejezte ki, hogy nem csak a több milliárdos fejlesztések zajlanak, hanem a kisebb, adományokból, jótékony felajánlásokból megvalósuló fejlődés is tetten érhető.

 

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere beszédében kiemelte, a kórház, mint az orosháziak és környékbeliek egészségéért felelős intézmény az egész térség szívügye.

– Bármilyen, a köz javát szolgáló célt is tűzött ki a kórház vezetősége, büszkén mondhatom, hogy Orosháza önkormányzata mellé állt. Több millió forinttal támogattuk képviselőtársaimmal egyetértésben az intézményt, és nagy öröm számomra, hogy segíthettünk a fejlesztési elképzelések megvalósításában.
Így teszünk a jövőben is, ezt megígérhetem – fogalmazott a városvezető.

 

Dr. Szekeres Veronika, az Országos Vérellátó Szolgálat régióigazgatója hangsúlyozta, jó döntés volt, hogy 2015-ben a kórház visszavette a vérgyűjtési feladatot.
– Abban az esztendőben közel 4000 egység vért vettek az Orosházi Kórházban. A következő évben volt egy kis visszaesés, de 2017-ben már újra 3800 egység vért vettek Orosházán. Kérem, továbbra is segítsék a vérvételeket, hogy megmaradjon az a jó példa, miszerint vérhiány miatt megerősítette műtétet elhalasztani ebben a régióban – fogalmazott.

 

Az est házigazdája Harsányi Levente volt, akinek poénjai rendre nevetést váltottak ki a bálozókból. A műsort színesítette a Star Academy orosházi döntőse, Kovács Szabolcs énekműsora, majd érkezett a sztárvendég Oláh Gergő, az X-Faktor korábbi győztese, aki a táncoló vendégek gyűrűjében énekelt, nagy sikert aratva. A zenéről a K. Tóth – Szilágyi Zenekar gondoskodott, zenéjükre a kitartó vendégek hajnalig ropták a táncparketten.

További programok »

FEL