Nevet változtat az 50 éves Orosházi Kórház

2017. április 24. 15:55 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Fél évszázada látja el 27 település lakosságát az Orosházi Kórház. A kerek évforduló alkalmából az intézmény jubileumi ünnepséget rendezett. A kórház főigazgatója, Dr. Duray Gergő az eseményen bejelentette: az intézmény a jövőben felveszi a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet nevet.

Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelte az Orosházi Kórház pénteken. Az 1967. április 30-i átadása óta 27 település 150 ezer lakosát látja el az intézmény.

– Az, hogy egy városi kórház az ötvenedik születésnapját ünnepli, komoly jelentőséggel bír. Az elmúlt ötven évben folyamatos fejlődésen ment keresztül az intézmény. Ennek jó példája a 2007-2013-as időszakban az a TIOP-os beruházás, amelyből felépült az új szárny – hangsúlyozta dr. Mészáros János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkára.

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere arról beszélt a jubileumi ünnepségen, hogy az eltelt fél évszázad alatt előrelépések, szakmai sikerek és olykor személyes tragédiák helyszíne is volt az egészségügyi intézmény.

– Az itt dolgozók arra tették fel az életüket, hogy a betegeket elhivatottan, tudásuk legjavát adva segítsék gyógyulásukban – mondta a városvezető.

A jubileumi rendezvényen a szakmai előadások mellett egy emléktáblát is lelepleztek, amely a kórház aulájában állít emléket az évfordulónak. Az ünnepségen egyúttal bejelentették, hogy az Orosházi Kórház nevet változtat.

– Megkaptuk a fenntartói engedélyt arra, hogy a kórház nevet változtathasson, így az intézmény a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet nevet viseli majd. László Elek volt Orosháza első községi orvosa, és ő fogalmazta meg azt a gondolatot, hogy kell egy kórház a településnek – emelte ki Dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, Dr. Németh László ünnepi beszédében úgy fogalmazott: mindig öröm, ha egy kórház nevet vesz fel, az ugyanis kötelez.

–László Elek felismerte azt, hogy gyógyítani mindenhol lehet és mindenhol kell, ahol beteg ember van. Az Orosházi Kórház abban különleges, hogy az adottságoknak megfelelően minden kihívásnak meg tud felelni, kivéve azokat a speciális beavatkozásokat, amelyeket nagy, központi intézetekben végeznek – hangsúlyozta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója.

Az ünnepségsorozat végén emlékplaketteket adtak át azoknak a munkatársaknak, akik legalább harminc évig dolgoztak a kórházban, vagy dolgoznak még ma is.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Itthon

Szeptemberben a vendégéjszakák száma meghaladta a 2019-es számokat is

A vártnál is jobb eredményeket hozott a szeptember, ugyanis a vendégéjszakák száma 65 százalékkal meghaladta a tavalyi adatot, ráadásul 4 százalékkal túlszárnyalta a 2019-es, a koronavírus-járvány előtt mért számokat is - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a szervezet hivatalos, szombaton közzétett podcastjában.
2021. október 16. 17:37
FEL