Közel egymilliárd forintos fejlesztések valósulnak meg az Orosházi Kórházban

2018. április 6. 17:05 | Szendi Rita

Közel egymilliárd forintos fejlesztések valósulnak meg 2018-ban az Orosházi Kórházban. Az európai uniós és hazai forrásból bővítik az intézményt, valamint továbbképzik a dolgozói állományt, emellett egy 32 szeletes CT-t is vásárolnak majd.

Az elmúlt évek infrastruktúra-fejlesztése után az Orosházi Kórház folyamatosan indult az uniós és állami pályázatokon műszerek és egyéb eszközök beszerzéséért – emelte ki az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár.

– Hazai forrásból valósul meg és 180 millió forintos összeget képvisel az a 32 szeletes modern készülék beszerzése, amely hazai forrásból valósulhat meg. Ez lehetővé teszi azt, hogy az Orosházi Kórház megfeleljen a 21. századi diagnosztikai követelményeknek – fogalmazott dr. Mészáros János.

A nyertes pályázatokat a kórház főigazgatója mutatta be. Dr. Duray Gergő elmondta, az öt pályázattal összesen 936 millió forintos, vissza nem térítendő fejlesztés valósul meg hamarosan.

– Négy uniós projekt és egy hazai forrásból származó projektet jelenthettünk be. Ez az öt pályázat csaknem egymilliárd forintot jelent az Orosházi Kórháznak. Ami pozitív, hogy nemcsak infrastrukturális, illetve eszközfejlesztések történhetnek meg, hanem a szakdolgozóinkat, szakorvosainkat is tudjuk anyagilag támogatni – fejtette ki dr. Duray Gergő.

A térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón a Dél-Békésben elért fejlődésekről beszélt.

– Nagyon fontos nekünk ez a beruházás, hiszen Orosháza a körzet központja, miközben fontos egész Dél-Békés egészségügyi fejlesztése. Ezért újítottuk fel a mentőállomásainkat Mezőkovácsházán és Orosházán. Vadonatúj mentőautókat vásároltunk, felszereltük a legmodernebb technikával, sőt, Tótkomlóson egy új mentőállomást építettünk – mondta el Simonka György.

A bejelentés után egy olyan műszert is bemutattak, ami hamarosan az Orosházi Kórházban is megtalálható lesz. A magyar fejlesztésű Semmelweis Scanner nevű műszer a kéz higiéniáját méri.

 

 

 

További programok »

Itthon

FEL