Épülhet az új rendezvénytér

2017. július 6. 08:52 | behir.hu

Több mint 400 millió forintot nyert pályázaton Orosháza egy úgynevezett barnamezős projektre, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy rehabilitálják a gyopárosi volt laktanya hátsó részét, ahol egy rendezvénytér lesz.  Simonka György szerint a kitartó és közös munka ismét meghozta eredményét.

Ennek a településnek, ennek a városnak igenis jár egy ilyen új rendezvénytér – mondta lapunknak Simonka György annak kapcsán, hogy Orosháza 420 millió forintot nyert pályázaton egy közösségi tér kialakítására, a volt laktanya hátsó területén. Az ország­gyűlési képviselő szerint az új rendezvénytérnek az lesz a szerepe, hogy az emberek, a fiatalok és az idősebbek is tudjanak szabadidejükben hova kimenni. Mindezt ráadásul kerékpárral is megtehetik, hiszen a tervek szerint egy kerékpárút is épül majd a laktanya felé.

– Az idők szavát nekünk is követni kell, az emberek már ott szeretnek szórakozni, ahol több ezer, esetleg több tízezer ember megjelenik, és ez a lehetőség most nyitva áll Orosháza előtt. A térben rejlő lehetőségekről Simonka György azt is elmondta, hogy a projekt a megvalósulási helyszínét tekintve kapcsolódik a korábban már bemutatott zöldváros projekthez, aminek a keretében mozit építenek Gyopároson. Ahogy kijártuk most a rendezvényteret, a jövőben is kijárunk minden olyan fejlesztést, amelyre szüksége van és jár ennek a városnak, ennek a térségnek. Ahogyan eddig, a jövőben is mindent megteszünk Dél-Békés fejlődéséért – fogalmazott Simonka György.

Szintén a rendezvénytérről kérdeztük Dávid Zoltánt. A polgármester elmondta, hogy Orosháza eddig is sokat invesztált a fesztiválok szervezésébe, megvalósításába, azonban az új térrel új dimenziók is megnyílnak majd. Egyértelmű, hogy a most is nagy sikerű rendezvényeket, így a Libamáj fesztivált, a Sör-Virsli fesztivált és az augusztus 20-i programokat az új helyszínre helyezik át, de szabad kezet kapnak például a fiatalok, akik akár saját rendezvényeket is szervezhetnek maguknak.

A mostani, nyertes projekt alapvetően a rendezvénytérről és annak elemeiről szól – mondta a polgármester, aki hozzátette, hogy épül egy fix-fedett színpad – minden szükséges felszereléssel, lesz büfé és szociális helyiségek, valamint egy fedett-zárt helyen lévő kávézó terasszal, és természetesen kiépül egy bejárat is.

Simonka György végül arra hívta fel a figyelmet, hogy rendelkezésre áll egy 4 milliárdos keret, ami a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 58 milliárdos megyei büdzséből származik.

forrás: oroscafe.hu

További programok »

FEL