Négy nyugdíjasklubot is felújítanak Orosházán

2017. május 11. 10:03 | behir

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázataiból újulhat meg hamarosan négy szociális intézmény. Elsősorban az épületek energetikai korszerűsítése a fő cél, de a fejlesztéseknek köszönhetően példaértékű szolgáltatást fog tudni nyújtani a város nappali szociális ellátása.

Az Egységes Szociális Központ a város területén több nyugdíjasklubot is fenntart, melyek az idős embereknek nyújtanak nappali szociális alapellátást. Ez a szolgáltatás – az ottani dolgozók munkájának is köszönhetően – alapból is elismerésre méltónak számít, de egy az Orosháza Város Önkormányzata által benyújtott nyertes Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatnak köszönhetően tovább fejlődik - írja a polgármesteri kabinet. Dávid Zoltán, Orosháza város polgármestere május 10-én látogatott el az Öregtölgy klubba, hogy az ESZK vezetőivel egyeztessen a nem régen zöld utat kapott pályázatról.

– A városban élő idős polgárok kérdését kiemelt feladatként kezeli Orosháza város vezetése. Az itt dolgozók kiváló munkát végeznek, azonban az épületek állapotán és az eszközök korszerűsítésén nem tudnak maguktól segíteni, hiszen ehhez már a mi munkánk is szükséges. A nyertes pályázatnak köszönhetően nem csak a klubok épületei újulnak meg, hanem az olyan szolgáltatások is fejlődnek, mint például a házi étkeztetést vagy a nappali ellátást – fogalmazott Dávid Zoltán.

A város vezetése kiemelt feladatának tekinti, hogy minél több és fejlettebb szolgáltatást nyújtson az idősek számára, beleértve a házi segítségnyújtást, az étkeztetést és a nappali ellátást is. A meglévő klubok állapota sok esetben elavult, ezért nyújtott be Orosháza Város Önkormányzata pályázatot a felújításukra.

– A tapasztalatom az, hogy polgármester úr nagyon érzékeny Orosháza város szociális területére, hiszen mindig is támogatott minket és figyelt ránk. Nemcsak a vezetők, de a dolgozók is hálásak, hogy mind a négy klub felújításra kerül. Ennek köszönhetően szolgáltatásaink fejlődnek, hiszen az ellátottak sokkal jobb és szebb környezetben lesznek majd és az intézmény költségei tovább csökkennek – fogalmazott Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ vezetője.

A polgármester tájékoztatása szerint négy klubot érintenek majd a felújítások: a Reménység Klubot, az Őszirózsa Klubot, az Öreg Tölgy Klubot és a Gyöngyvirág Klubot. Sor kerül az épületek nyílászáróinak cseréjére, külső hőszigetelésére, kazáncseréjére, valamint két klub vonatkozásában (Őszirózsa Klub, Gyöngyvirág Klub) napelemes rendszer telepítése is meg fog valósulni.

A pályázatban igényelt támogatás összege megközelítőleg bruttó 120 millió Ft, melyet a támogatási konstrukció 100%-ban finanszíroz.

További programok »

Itthon

FEL