Bölcsődével bővülhet a Könd utcai óvoda Orosházán

2017. május 28. 06:59 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Dávid Zoltán polgármester és Horváth József önkormányzati képviselő közösen tartott bejárást a Könd utcai óvodában. Látogatásuk nem véletlen, hiszen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően a napközi-otthonos óvoda Könd utcai telephelyének, valamint a Lehel utcai székhely intézményének fejlesztése is megvalósul, illetve az előbbi intézményben egy új bölcsődei csoportszoba is helyet kap.

A tervek szerint mindkét intézmény vonatkozásában sor kerül az épületek energetikai korszerűsítésére, illetve a Könd utcai óvodában egy úgy bölcsődei csoportszoba is létrejön, mely 24 férőhellyel rendelkezik majd.

– A demográfiai problémákat az orosházi családok támogatásával kell megoldanunk. A kormány családpolitikájával is támogat minket ebben, ezért vélhetően sokkal több baba születik a közeljövőben Orosházán is. Nem csak polgármesterként, de szülőként is fontosnak tartom, hogy minél több gyermeket tudjon elhelyezni településünk a napközi-otthonos óvodai ellátásban – fogalmazott Dávid Zoltán, polgármester.

A város kiemelt feladatának tekinti az orosházi gyermekek helyzetét, egész évben rendezvényeket és folyamatos tanácsadásokat tartanak a családoknak, illetve az orosházi gyermekétkeztetéssel kapcsolatban Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár júliusi látogatásán "példaértékűnek és mintának" nevezte a helyi önkormányzat hozzáállását.

– A képviselőtestületnek rengeteg munkája volt abban, hogy megfelelően készítse elő a TOP pályázatait polgármester úr javaslatai alapján. Ez a nyertes pályázat biztosítja az energetikai rendbetételét az intézménynek, melynek köszönhetően komfortosabb is lesz az ide járó gyermekek számára – mondta Horváth József, önkormányzati képviselő.

A képviselő kiemelte, hogy az igazi munka még csak most kezdődik, hiszen a beruházás most lép a megvalósítás szakaszába. A két óvodára és a bölcsődei fejlesztésre Orosháza Város Önkormányzata 250 millió forintot nyert a TOP-on keresztül, így a munkálatok várhatóan még idén megkezdődhetnek.

További programok »

Önkormányzati hírek

Hajrá Békéscsaba Egyesület: Nehéz év előtt áll Békéscsaba

A Hajrá Békéscsaba Egyesület szerdán értékelte a békéscsabai közgyűlés szeptemberi ülésén meghozott döntéseket. Juhász István és Varga Tamás önkormányzati képviselők többek között az energiaválság intézkedéseiről, a fás szárú növények védelméről és a gyermekélelmezésről szóló döntéseket értékelték.
2022. szeptember 28. 14:30
FEL