Rády Boglárka személyében újabb tehetséges fiatal csatlakozott a BRSE-hez

2019. augusztus 12. 13:02 | behir

A BRSE-nél továbbra is prioritás a tehetséges hazai fiatalok képzése és beépítése az első csapatba. A vezetőedző, Vasja Samec Lipicer már székfoglalójában elmondta, hogy nem fél ettől a feladattól, sőt kihívást lát benne.

A liberó poszton bevethető Rády Boglárka 2002-ben született, 17 éves, Jászberényben kezdett röplabdázni. 2016 szeptemberében érkezett Békéscsabára, akkor még általános iskolás volt, a 8. osztályt kezdte itt, a Petőfi Utcai Általános Iskolában. Jelenleg magántanuló, az Andrássy Gyula Gimnáziumban.

Érdekesség vele kapcsolatban, hogy saját elhatározásából kereste fel a csapatot, már akkor eltökélt szándéka volt, hogy profi röplabdás akar lenni. Az ehhez szükséges közösséget, és szakmai hátteret látta meg BRSE-ben.

A játékos Nagy Attilához került, akinek a keze alatt dinamikusan fejlődött. Nagy Attila szerint Bogi alázatos, céltudatos, már ilyen fiatalon is komoly eltökéltséggel végzi a dolgát. Kollégistaként, magántanulóként él, tanul és végzi a mindennapos edzéseket. Terhelhető, tanulni vágyó fiatal, jó nyitásfogadó képességekkel rendelkező, gyors, atletikus játékos. Az utánpótlás vezetőedzője hozzátette: Boginak sok tanulnivalója van még, de biztos benne, hogy hozzáállásával ki fogja vívni magának az elismerést a felnőtt keret edzésein is.

Az U17-es és U19 -es magyar bajnoki címmel rendelkező, sokszoros korosztályos válogatott Rády Boglárka már hétfőn munkába is állt a felnőtt keretnél.

Forrás: BRSE

 

További programok »

FEL