Nyolc alkotó munkáiból olvastak fel a Prózagálán a Művész Kávéházban

2024. március 12. 12:00 | Csiffáry Zsuzsanna

Prózagálát tartottak a Művész Kávéházban hétfőn este. Az apropót Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója szolgáltatta. A rendezvényen számos helyi író olvasott fel legfrissebb alkotásaiból.

A Művész Kávéházban tartott Prózagála sokakat megmozgatott, mind az alkotói, mind hallgatói szempontból.

Elek Tibor, az est házigazdája és a Bárka folyóirat főszerkesztője tájékoztatott az idei rendezvény tematikájáról. Mint mondta idén a Körös Irodalmi Társaság tagjaihoz fordult azzal a felhívással, hogy az alkotók Munkácsy Mihály békéscsabai és gyulai éveihez kapcsolódóan írjanak rövid prózai szöveget. Erre a pályázatra érkeztek be a munkák, amelyből a Zalán Tibor, Kis Ottó, Elek Tibor alkotta zsűri válogatott. 

A rendezvényen Balássy Fanni, Banner Zoltán, Kiss László, Nagy-Laczkó Balázs, Szil Ágnes, Szilágyi András, Molnár Lajos és Ványai Fehér József olvastak fel új írásaikból. 

Elek Tibor elmondta, hogy a Bárkának lesz egy Munkácsy különszáma, ahol ezeket az írásokat elolvashatják majd az érdeklődők, illetve a 24 órás versfolyamon Munkácsy pályázatos versekkel vesznek majd részt a társasági tagok. 

A Prózagálán közreműködött Rázga Áron zongoraművész. 

 

Kép: Behir.hu

További programok »

FEL