Program az idősek számára

Egészség, biztonság és a magány enyhítése – ezzel a hármas céllal indítják el ősszel az országos Idősügyi Infokommunikációs programot annak érdekében, hogy megoldást találjanak az elöregedés okozta problémákra.

Az országos Idősügyi Infokommunikációs program egyik részeként a számítógép használatát ismertetik meg az idősekkel annak érdekében, hogy kapcsolatrendszerüket kiépítésék és fenntartsák a digitális eszközök segítségével.

A mintaprogram céljai közt szerepel az idősek ellen irányuló bűncselekmények számának csökkentése és magányérzetük mérséklése.

-Nagyon fontosnak tartom ezt a programot, mivel az idősek gyakran magányosan, egyedül élnek és napközben is egyedül vannak. Nagyon oda kell figyelnünk a biztonságukra, valamint az információáradatra, hogy tudják, mit hol lehet elintézni, az már nagyon sokat segít. Emellett a biztonságra kell még nagyon ügyelni, mert nagyon sokszor veszélybe keverednek, pont azért, mert nem kellőképp tájékozódottak – emelte ki Such Tamara, az Életfa Idősek Otthona megbízott intézményvezetője.

 

 

A szakemberek szerint a társadalomra egyre inkább jellemző az elöregedés. Egyre több az olyan idős, aki egyre magasabb életkort él meg, ezért is tartják fontosnak az újonnan induló programot.

-Békés megye, mint országosan is, illetve a világban is azt tapasztaljuk, hogy elöregedő társadalmak jönnek létre, így azt lehet mondani, hogy Békés megye is egy elöregedő társadalom része az országunknak – tette hozzá Bátori Zsuzsanna, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ igazgatója.

Az idősügyi program október elsején indul, komplex és hosszú távú megoldást nyújtva annak érdekében, hogy az idős emberek méltóságban tölthessék életüket.

Megosztás:

Címke: , , , ,