Újra jótékonysági bállal nyitották az évet Békéscsabán

2019. január 20. 12:09 | Szabó Rita

Idén is megrendezték a városi jótékonysági bált, Békéscsabán! A város a rendezvény bevételéből idén a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központot, valamint a Békéscsabai Életfa Idősek Otthonát támogatja.

 

 

Szarvas Péter köszöntőjében felidézte, hogy tavaly ünnepelte a megyeszékhely újratelepítésének 300 éves évfordulóját. A polgármester ennek kapcsán kiemelte, hogy számos rendezvény volt az évfordulóhoz kapcsolódóan. A városvezető emellett beszélt Békéscsaba báli hagyományairól.

- Nem beszélünk sokat arról, hogy a csabai emberek mennyit báloztak, de a ránk maradt feljegyzésekből kiderült, hogy az itt élő emberek szerettek mulatozni és bálozni. A jótékonykodásról is keveset szólunk viszont a város jómódú emberei sok évre visszamenőleg adakoznak. Ezt mutatja az is, hogy a Vigadó is nagyrészt adományokból épült fel, ezért ez egy szimbolikus helyszín- fogalmazott Szarvas Péter.

 

 

Tavaly több mint negyven diák utazott el a Balatonra a 2018-as jótékonysági bálnak köszönhetően. A szervezők idén nem a fiatalokat, hanem az időseket segítik. Bátori Zsuzsanna, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője megköszönte a város támogatását.

- Mindig elkél a segítség, hogy emeljük az ellátás színvonalát. Mindenki, aki segít jószívűségről ad tanúbizonyságot. Nagy örömmel látjuk, ha támogatják a központot - fogalmazott az intézményvezető.

Bátori Zsuzsanna továbbá beszélt a szociális intézmény munkájáról, bemutatta a központ működését. Majd leszögezte, hogy a városban nagyon jó működik a szociális ellátás és ez a városvezetésnek köszönhető. Végezetül pedig felhívta a figyelmet az idősek segítésének fontosságára.

A Békéscsabai Életfa Idősek Otthonának megbízott vezetője egy Szabó Magda-idézettel köszönte meg a támogatásokat. Such Tamara beszélt az intézmény működéséről és szemléletéről. Elmondta, hogy a bál bevételéből egy 180 négyzetméteres aula légkondicionálását oldanák meg, hiszen az idősek nehezen bírják a nyári hőséget.

- Az intézetben jelenleg százhuszonnégy idős lakik és ötvenketten dolgoznak, akiknek ez a fejlesztés hatalmas segítség lesz- tette hozzá Such Tamara.

A megnyitó és köszöntő beszédek után Jónás Andrea és Szomor György adott műsort, a vacsorát követően pedig elkezdődött a hajnalig tartó mulatozás.

 

További programok »

Itthon

Két Békés megyei fürdő vesz részt a Strandok éjszakáján

Július 26-án tartják a Strandok éjszakáját, a 10. évét ünneplő rendezvényhez idén több mint 40 fürdő csatlakozott országszerte – mondta el a szentendrei V-8 Uszoda és Szabadidő Központban tartott keddi sajtótájékoztatón Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.
2019. július 16. 16:05
FEL