Preisinger Sándor: Magasabb tempójú, győzelemre törő játék kialakítása a célom

2020. október 22. 17:43 | Kovács Dávid

Preisinger Sándor ugyan vereséggel mutatkozott be a csabai kispadon, de a DEAC és a Csákvárral szembeni idegenbeli győzelmekkel javított és már a hétvégi, Szentlőrinc elleni csatára készül.

A Békéscsabai 1912 Előre közelmúltban kinevezett vezetőedzője a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban felidézte, hogy már korábban is dolgozott felnőtt csapatnál, nem érzi, hogy nagy váltás a csabai kispad az utánpótlás válogatott után, hiszen itt is emberekkel kell dolgoznia. Elmondta, hogy korábban volt egy 10-12 éves tanári múltja, többnyire falusi iskolákban tanított, így felkészült a nehézségekre.

- Minden vereség fájó, az első, Kazincbarcika elleni vereség egy hét közös munka után volt. Minden téren változást akartam elérni, más játékrendszert akartam védekezésben és támadásban. Úgy döntöttem, hogy ezt a változást folyamatosan akarom végrehajtani. Az első, rosszabbul sikerült mérkőzés ellenére jó döntést hoztam. Már ott is láttam pozitív jeleket, de az ellenfél pontrúgások után előnyt szerzett és futottunk az eredmény után. Az utóbbi két meccs már bizonyította, hogy el kellett indítani ezeket a változásokat, a srácok egyelőre jól veszik az akadályokat – fogalmazott Preisinger Sándor.

Hangsúlyozta, hogy fontos volt a korábbi munkára építeni, hiszen eredmények szempontjából sikeres volt a csapat, az eredményeket tekintve nem voltak nagy kilengések. Hozzátette: a játék minőségén szeretne javítani és olyan játékot szeretne látni a pályán, amely az alapelvein nyugszik, előrevezet és szép jövőt mutat.

- Olyan agresszív játékot szeretnék látni, akár védekezésben, akár támadásban, mint ami engem, az edzőt is jellemez. Egy olyan bátor játékról van szó, amivel nem arra törekszünk, hogy ne veszítsük el a mérkőzést, hanem mindig a találkozó megnyerése lesz a cél. Egy magasabb tempójú játékot szeretnék látni, amihez többet kell edzeni és mindezt magasabb minőségben kell végrehajtani. Úgy gondolom, hogy ez vezet a jó irányba - fogalmazott Preisinger Sándor.

A szakvezető véleménye szerint egy nagyon fizikális bajnokság az idei NB II, sok párharccal, fizikailag rendben kell lenni és itt bárki legyőzhet bárkit. Ezt éppen a Budaörs és a Csákvár kupamérkőzése is alátámasztja, amelyet a bajnokságban nyeretlen Fejér megyeiek nyertek 3-1-re. Az Előre mestere kitért arra is, hogy több sérüléssel is küzd a csapat, 6-7 hiányzó lesz a hétvégi, Szentlőrinc elleni mérkőzésen. A Diósgyőr elleni kupamérkőzéssel csak ezt követően foglalkozik a gárda, amelyre valószínűleg nem kell motiválni senkit, hiszen egy NB I-es csapat lesz az ellenfél, nyomás nélkül lehet majd egy jó mérkőzést játszani – zárta gondolatait.

 

FEL