Labdarúgás: Oda a veretlenség, két góllal nyert a Barcika a Kórház utcában

2020. szeptember 27. 19:40 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre 3-1-re kikapott a Kolorcity Kazincbarcikától a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában, így utolsó együttesként elveszítette a veretlenségét a másodosztályban.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE – KOLORCITY KAZINCBARCIKA 1-3 (1-2)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 1510 néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Szalai Balázs, Sinkovicz Dániel)
BÉKÉSCSABA: Czinanó – Nagy S. (Horváth P., 54.), Farkas M., Bora, Kitl (Mészáros M., a szünetben) – Hodonicki, Király, Hursán, Pantovic – Máris, Lukács R. (Gránicz, a szünetben). Vezetőedző: Preisinger Sándor
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Majzik, Fótyik, Dávid Z., Mikló – Farkas A., Oltean (Borbély, 85.), Tóth B. (Kovác A., 70.), Tóth L. (Bereczki 81.) – Toma, Oldal. Vezetőedző: Vitelki Zoltán
Gólszerző: Lukács (45.) ill. Oltean (12.), Majzik (17.), Oldal (69.)

MESTERMÉRLEG

Preisinger Sándor: Az elején egy pontrúgásból, majd egy egyéni hibából kaptunk gólt, erre nem lehetett felkészülni. A csapat ment előre, azzal nem volt gond, a helyzetkihasználással viszont igen, mert több 100 százalékos helyzetet is elhibáztunk. Mindhárom cserét sérülés miatt kellett végrehajtani. A következő héten mindenben javulnunk kell majd.

Vitelki Zoltán: Minden úgy történt, ahogy terveztünk, egy nagyon jó csapatot győztünk le. Most kell szerénynek maradni és a következő meccseken is építkezni ebből a játékból. Agresszívan és tudatosan játszottunk, jól jöttünk ki a labdaszerzésekből, a fontos momentumokból mi jöttünk ki jobban.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, a csapatok és a szurkolók a tragikus hirtelenséggel, 46 évesen elhunyt Udvari Szabolcsra, az Előre korábbi labdarúgójára emlékeztek.

 

(Fotó: Milyó Pál)

(Fotó: Milyó Pál)

 

A csabaiaknál először ült a kispadon Preisinger Sándor, aki győzelemmel szeretett volna bemutatkozni a közönségnek a forduló előtt 15. helyen álló barcikaiak ellen. Ehhez Lukács Raymond a 7. percben hozzá is járulhatott volna, de nagy ziccerben Horváth kapusba lőtt. A borsodiak gyorsan megbosszulták a kihagyott helyzetet: a 12. percben Sergiu Oltean fejelt a kapuba 5 méterről egy szögletet követően (0-1). Öt perccel később döbbent csend lett a Kórház utcai stadionban: Tóth László előkészítése után Majzik Adrián lőtt 13 méterről a jobb alsó sarokba (0-2). A 21. percben ismét az ex-barcikai Lukács került nagy helyzetbe, de újra Horváth nyerte a párharcot, majd az első félóra végén Máris szólója után Király lőtt a kapu mellé. Az utolsó negyedórában kevesebb történés volt a pályán, a játékosok inkább egymással foglalkoztak. Az Előre éppen akkor rúgott gólt, amikor a veszély annyira nem volt benne a játékában: Nagy Sándor kapott labdát a jobb oldalon lesgyanús helyzetben, centerezését Lukács Raymond értékesítette a 45. percben (1-2).

A gólszerző sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, helyére Gránicz Patrik érkezett, míg Kitl Miklóst Mészáros Márk váltotta. A fordulás utáni első percek után Nagy Sándor is jelezte, hogy meghúzódott, így újabb kényszerű csere következett, Horváth Péter jött a padról. Az Előre volt aktívabb az első negyedórában, de Mészáros és Gránicz próbálkozása sem találta el a kaput. A Kazincbarcika játékosai több alkalommal is próbálták húzni az időt, folyamatosan tördelték a hazaiak játékát. A vendégek húsz perc alatt alig-alig jöttek át a csabai térfélre, de amikor megindultak, abból rögtön gól lett: a 69. percben Tóth László kiváló indítása után Oldal Tibor higgadtan értékesítette a ziccert a kifutó Czinanó mellett (1-3). A házigazda a harmadik bekapott gól után is próbálkozott, de igazi ziccert már nem tudott kidolgozni, a barcikaiak pedig magabiztosan őrizték kétgólos előnyüket.

A Békéscsaba 3-1-re kikapott, így már nincs veretlen csapat az NB II-ben, míg a Kazincbarcika idei harmadik sikerét is idegenben aratta. Preisinger Sándor együttese egy hét múlva, az utolsó előtti helyen álló, újonc DEAC otthonába látogat.

 

Galéria

 

További programok »

FEL