Labdarúgás: Tatabányán a Dorog ellen folytatja az Előre

2021. augusztus 7. 12:24 | behir.hu

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni 1-0-s vereséget követően a Dorog ellen idegenben lép pályára a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB II-ben.

Mivel a Dorog pályája előreláthatólag szeptemberben készül el, ezért hazai mérkőzéseit addig a tatabányai Grosics Gyula Stadionban rendezi meg - írja a csabai klub hivalalos oldala. Egyik fél sem kezdte jól a szezont, hiszen a Komárom-Esztergom megyeiek a Nyíregyházától kaptak ki 3-2 arányban, a Békéscsaba pedig hazai pályán szenvedett vereséget a Szegedtől.

A két csapat történetét vizsgálva a csabaiak mindössze négy alkalommal maradtak alul következő ellenfelükkel szemben. Az összesített mérleg nyelve abszolút a Békéscsaba felé billen, bár az első osztályban csak 1-1 győzelem szerepel a csapatok neve mellett, a második vonalban viszont hét csabai győzelmet, három döntetlent és mindössze három dorogi sikert lehet kiolvasni a statisztikából. Az aktuális vendéglátó előző szezonja – a csabaiakhoz hasonlóan – hektikusra sikerült, azonos pontszámmal (44) végeztek a csapatok és mindössze egyetlen találat döntött a dorogiak javára a végelszámolásnál.

A házigazdánál ezen a nyáron a szokásosnál talán nagyobb játékosmozgást figyelhettünk meg, hiszen távozott Délczeg Gergely, Bekes Péter, Lencsés Balázs, Kanalos Tony-Markos, Ryashko Mykhaylo, Borsos Vilmos (kölcsönből vissza), Beliczky Gergő és Belényesi Csaba is. Az érkezési oldalon szerényebb a névsor, hiszen Izing Martin Siófokról, Keresztes Krisztián Sopronból, Oldal Tibor Kazincbarcikáról, Pálinkás Gergő János és Lőrincz Attila László pedig Jászberényből tette át székhelyét Dorogra. Fenyvesi László gárdája fájdalmas vereséget szenvedett az nyitó körben. a Nyíregyháza elleni találkozó első félidejében még két góllal vezetett, a másodikban viszont hármat is kapott, ebből kettőt a rendes játékidő letelte után. Az előző szezon hetedik fordulójában a Csaba 2-0-ra nyert a piros-feketék ellen, míg 2021. február 28-án 1-1-et mutatott az eredményjelző a Kórház utcában. Több név is ismerős lehet a Dorogon szereplő labdarúgók közül, hiszen Mursits Roland és Dlusztus András korábban Békéscsabán játszott. Mindenképpen különös figyelmet érdemel majd Szedlár Zoltán, aki a Nyíregyháza ellen mindössze tíz perc alatt kétszer is beköszönt.

Ami a hiányzókat illeti, a dorogiak egy eltiltottal várja az összecsapást, hiszen Tomás Lénárt a Nyíregyháza elleni mérkőzés 78. percében jutott a kiállítás sorsára. Csabai oldalon a sérültek tekintetében jelentős változásról nem lehet beszámolni, annyi viszont mindenképpen pozitívum, hogy Szabó Péter, Király Patrik és Sipos Gábor is megkezdte a közös munkát a kerettel, így vélhetőleg a következő hazai mérkőzésen már akár a meccskeretbe is bekerülhetnek. Czinanó és Laky kapus továbbra is sérüléssel küzd, csakúgy, mint Mészáros Márk. Kovács Ádám állapota kérdéses, Babinyecz Balázsra pedig ősszel még biztosan nem számíthat a szakmai stáb.

– Próbáltuk az elmúlt tíz hónapban és a felkészülés alatt is azt a fajta játékot gyakorolni, ami szerintünk a csapatnak megfelelő. Nyilván figyelembe vesszük a Dorog stílusát, alapfelállását, ehhez fogjuk igazítani a játékunkat és természetesen megpróbálunk javítani a mérkőzésen. Sajnos továbbra sem áll mindenki rendelkezésre, bár van, aki már be tudott kapcsolódni a közös munkába és reményeink szerint a Tiszakécske ellen már lesznek visszatérőink – fogalmazott Preisinger Sándor, a csabai csapat vezetőedzője.

A két csapat mérkőzésén Görög Márió lesz a játékvezető, segítőiként Bede Tamást és Kulman Tamást jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Oláh Gábor látja el.

A Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022-es szezon 2. fordulójának párosítása:
Budaörs–Szolnok, Szentlőrinc – Pécs, Dorog–Békéscsaba (vasárnap, 17:30 óra), Ajka–Siófok, Kecskemét–Soroksár, Haladás–ETO FC Győr, Tiszakécske– Nyíregyháza, Szeged-Csanád GA– III. kerület, Budafok–Csákvár (vasárnap, 19 óra), DVTK–Vasas (hétfő, 20 óra).

 

További programok »

FEL