Labdarúgás: Nyert Dorogon, hét meccs után is veretlen a Csaba

2020. augusztus 30. 19:38 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre két kései találattal 2-0-ra nyert Dorogon a labdarúgó Merkantil Bank Liga 7. fordulójában, vasárnap este.

DOROGI FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–2
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 600 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Bertalan Dávid, Kovács Gábor)
DOROG: Mursits – Nyíri, Berkó, Rjasko, Zabari – Beliczky (Vígh Á., 81.), Lénárth (Kovács M., 81.) – Tóth B., Mészáros Á., Papp M. – Girsik (Zuigéber, 72.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
BÉKÉSCSABA: Czinanó – Farkas M., Nagy S., Bora, Babinyecz (Szabó P., 33.) – Pantovic, Hursán, Hodonicki, Kitl – Paudits, Lukács. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Lukács (79.), Horváth P. (90+3.)

A 2. percben dorogi lehetőséggel indult a mérkőzés, Girsik fordult kapura a tizenhatos előterében, de Farkas Márk belelépett a lövésébe - írja a Nemzeti Sport élő beszámolója. Két perccel később Mészáros két védő szorításában fejelte le a földre a labdát, ami így lett igazán veszélyes, de Czinanó Áron látványos vetődéssel hárítani tudott. A 11. percben az ex-dorogi Paudits Patrik használta ki kis híján a hazai védők bizonytalanságát, ám közeli lövését szögletre tolta Mursits. A 13. percben egy baloldali szögletet követően Hursán György bólintott, de Mursits kitornázta a labdát a bal alsó elől. A 18. percben Hodonicki tanári beadását követően Lukács csúsztatott az öt és feles sarkánál, a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Öt perccel később Pantovic szabadrúgását Bora György fejelte kapura, a labda egy védő mellkasáról vágódott vissza a mezőnybe. A 28. percben dorogi flipperezés végén Mészáros lőtt kapura, Czinanó könnyedén fogta a próbálkozást. A 32. percben Beliczky Gergő lőtt kapura tizennyolc méterről, félfordulatból, Czinanó szögletre tolta a bal alsó sarokba tartó kísérletet. Egy perccel később cserélt a Békéscsaba, Babinyecz helyén Szabó Péter folytatja. A jelek szerint nem kényszerűségből változtatott Schindler Szabolcs. A 35. percben Mészáros szögletét követően Berkó fejese szállt méterekkel fölé. Egy perccel később Papp Máté kapott sárga lapot lerántásért. A 39. percben Nikola Pantovic kapott jó labdát a jobbon, majd éles szögből a kapu fölé bombázott. A 41. percben Paudits cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd középre gurított, az érkező Pantovic lövése Nyíri fejéről vágódott szögletre, így maradt a szünetre a gólnélküli döntetlen.

A félidőben egyik szakvezető sem változtatott az összeállításon. Az 51. percben Kitl kapott jó labdát a középen, kapásból lőtt is, ám hét méterről nem talált kaput. Az 57. percben Papp Máté vitte el Farkas Márk mellett a labdát a bal oldalon, majd éles szögből kapura lőtt, a labda a gólvonalon álló Bora térdéről pattant az alapvonalon túlra. A 61. percben Paudits lépett ki a leshatárról, majd laposan keresztbe lőtte a labdát, ám a hosszú oldalon nem érkezett csabai támadó. A 64. percben újabb üzemzavar volt a dorogi védelemben, egy rövid felszabadításra Kitl csapott le, a középpályás félmagas lövését bravúrral hárította Mursits. A 73. percben Hursán lapos lövését pont középre paskolta ki a korábban Békéscsabán is védő Mursits Roland, ahol három csabai támadó is érkezett, ám egyikük sem fért a labda közelébe, a dorogi védők felszabadítottak. Számos csabai helyzet után a 79. percben megtört a jég: Lukács Raymond révén szerzett vezetést az Előre (0-1). A dorogiak kettős cserével is próbálkoztak az egyenlítés érdekében, de a meccs végén a vendégek eldöntötték a három pont sorsát: a 93. percben a hazaiak szabálytalanságot reklamáltak, miközben a csabaiak gyors kontrát vezettek, melynek végén Horváth Péter talált be Mursits kapujába (0-2).

A Békéscsaba hét forduló után is veretlen, három győzelemmel és négy döntetlennel a játéknap végén is az élmezőnyben foglal helyet. Schindler Szabolcs együttese a kéthetes bajnoki szünetet követően, szeptember 13-án a Nyíregyháza ellen lép pályára a Kórház utcai stadionban.

 

További programok »

FEL