Labdarúgás: Kitl bombagólja után a 90. percben bukta el a győzelmet az Előre

2021. február 28. 17:17 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre közel volt első 2021-es sikeréhez a labdarúgó Merkantil Bank Ligában, hiszen emberelőnyben 1-0-ra vezetett a Dorog ellen. A 70. percben azonban a lilák is tíz emberre fogyatkoztak, a vendégek pedig a rendes játékidő utolsó percében, Dlusztus András révén egyenlítettek a Kórház utcában.

LABDARÚGÓ NB II, 26. FORDULÓ
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE–DOROGI FC 1–1 (0–0)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Pillók Ádám (Baghy Csaba, Kovács II. Gábor)
BÉKÉSCSABA: Krnács – Nagy S., Fazekas, Bora, Kasik (Styecz, 60., Kovács Á., 87.) – Babinyecz - Horváth P., Kitl, Szabó P. – Lukács, Paudits. Vezetőedző: Preisinger Sándor.
DOROG: Borsos – Nyári, Dlusztus, Berkó, Papp M. – Rjasko (Lénárt, 75.) – Mészáros Á., Csillag (Zuigéber, 75.) – Szedlár (Girsik, 75.), Szabó L. (Beliczky, 82.), Kanalos (Nagyházi, 92.). Vezetőedző: Fenyvesi László.
Gólszerző: Kitl (59.) ill. Dlusztus (90.)
Kiállítva: Lukács (68., kakaskodásért) ill. Mészáros (50., reklamálásért) 

A csabai együttes hosszú sérültlistával várta a mérkőzést, Király Patrik és Máris Dominik pedig eltiltás miatt nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére. Az első félidő inkább mezőnyjátékot hozott, alig jegyezhettünk fel kapu felé tartó próbálkozást. A 30. percben Kitl Miklós távoli szabadrúgással tesztelte Borsost, míg a dorogiak Dlusztus András révén veszélyeztettek az utolsó percekben, de gól nem született az első félidőben.

 

Pillók Ádám játékvezető két piros lapot is kiosztott a második félidőben (Fotó: Such Tamás)

Pillók Ádám játékvezető két piros lapot is kiosztott a második félidőben (Fotó: Such Tamás)

 

A második játékrész már eseménydúsabb volt, az első fordulatot az 50. perc hozta, amikor Mészáros Áron reklamálás miatt kapott piros lapot Pillók Ádám játékvezetőtől. Megélénkült a csata, a tíz emberrel játszó Dorog még bátrabb is lett a kiállítás után. A vezetést mégis a Békéscsaba szerezte meg az 58. percben: Paudits lekészítése után Kitl Miklós 18 méterről bombázott a bal felső sarokba (1-0). Amikor úgy tűnt, hogy a csabaiak megszerezhetik idei első győzelmüket, akkor jött az újabb fordulat: a 70. percben Lukács Raymond és Dlusztus András szólalkozott össze, utóbbi látványosan eldobta magát, mintha a csabai támadó lefejelte volna, a helyzethez közel álló játékvezető pedig Lukácsnak mutatta fel a piros lapot! A hajrára hármat is cserélt a Dorog, a 90. percben pedig az egyenlítés is összejött: Zuigéber szabadrúgását még a kapufára tolta Krnács Richárd, a kipattanóra Dlusztus András érkezett, a korábbi csabai védő pedig a kapuba fejelte a labdát és pontot mentett csapatának (1-1).

 

Galéria

 

A Békéscsaba közel volt első 2021-es győzelméhez, de több fegyelmezetlenséget követően kicsúszott a kezéből a három pont. A lilákra nehéz hét vár, hiszen szerdán Nyíregyházán szerepel, március 7-én vasárnap pedig az ETO FC Győr érkezik a Kórház utcába.

A mérkőzés összefoglalóját és az edzői nyilatkozatokat a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkör című magazinunkban is láthatják!

 

 

További programok »

FEL