Pénteken és szombaton kell vízhiányra számítani Békéscsabán

2017. október 11. 20:04 | Horváth Szabolcs

Vízhiányra kell számítani pénteken és szombaton az esti óráktól Békéscsabán! Ekkor kezdi ugyanis az ősszel szokásos hálózatmosatási munkálatokat az Alföldvíz Zrt. Ennek lényege, hogy megtisztítsák a szennyeződésektől a csőrendszert, így a lakosság a továbbiakban is kifogástalan minőségű vizet kap majd.

A hálózat mosatását még a 90-es években kezdte a vízszolgáltató. A technológia akkor még teljesen újnak számított, de a módszer bevált, azóta is ezt alkalmazzák.

-Az Alföldvíz Zrt. mint felelős vízi közmű szolgáltató fontosnak tartja, hogy a fogyasztók az év minden napján ugyan olyan minőségű vizet élvezzenek, és ennek érdekében, hogy ezt nyújtani tudjuk évente kétszer végzünk hálózatmosatásokat a tejes szolgáltatási területen- Diós Zsolt az Alföldvíz Zrt. PR munkatársa.

Itt az öblítés a gerincvezetéken megy végig, de a szivacsos mosatást majd csak pénteken, az esti órákban kezdik, mert az a háztartásokban vízkimaradást okozhat.

-Elsősorban a vas mangán lerakódásokat igyekszünk ezzel eltávolítani, de igen a csőfalon kialakult biofilm réteget is letakarítjuk, ami a későbbi esetleges elfertőződések megelőzését szolgálja ez ellen is véd a szivacsos mosatás- nyilatkozta Szaszák Albert Alföldvíz Zrt. ivóvíz ágazat vezetője.

Az ágazatvezető hozzátette, ott, ahol nem ezzel az eljárással dolgoznak, probléma akadhat a vízminőséggel. Pénteken este hét órától egészen reggel hétig és szombaton ugyanebben az időszakban lehet számítani Békéscsabán több helyen vízhiányra és nyomáscsökkenésre. A lakosság türelmét és megértését kéri a vízszolgáltató.

 

 

 

További programok »

7.TV

Evangélikus és református istentiszteletek újra a 7.Tv műsorán

A békéscsabai evangélikus és református gyülekezetekben, a járvány tavaszi hullámához hasonlóan, jelenleg sem tarthatnak istentiszteleteket. Ezzel szemben - ugyan szigorú óvintézkedésekkel -, de a katolikus templomokat továbbra is látogathatják a hívek. A 7.Tv Támasz című műsorában nézőink újra láthatják az evangélikus és református istentiszteleteket vasárnap délelőtt 9 és 10 órától.
2020. november 21. 12:57
FEL