Pénteken és szombaton kell vízhiányra számítani Békéscsabán

Vízhiányra kell számítani pénteken és szombaton az esti óráktól Békéscsabán! Ekkor kezdi ugyanis az ősszel szokásos hálózatmosatási munkálatokat az Alföldvíz Zrt. Ennek lényege, hogy megtisztítsák a szennyeződésektől a csőrendszert, így a lakosság a továbbiakban is kifogástalan minőségű vizet kap majd.

A hálózat mosatását még a 90-es években kezdte a vízszolgáltató. A technológia akkor még teljesen újnak számított, de a módszer bevált, azóta is ezt alkalmazzák.

-Az Alföldvíz Zrt. mint felelős vízi közmű szolgáltató fontosnak tartja, hogy a fogyasztók az év minden napján ugyan olyan minőségű vizet élvezzenek, és ennek érdekében, hogy ezt nyújtani tudjuk évente kétszer végzünk hálózatmosatásokat a tejes szolgáltatási területen- Diós Zsolt az Alföldvíz Zrt. PR munkatársa.

Itt az öblítés a gerincvezetéken megy végig, de a szivacsos mosatást majd csak pénteken, az esti órákban kezdik, mert az a háztartásokban vízkimaradást okozhat.

-Elsősorban a vas mangán lerakódásokat igyekszünk ezzel eltávolítani, de igen a csőfalon kialakult biofilm réteget is letakarítjuk, ami a későbbi esetleges elfertőződések megelőzését szolgálja ez ellen is véd a szivacsos mosatás- nyilatkozta Szaszák Albert Alföldvíz Zrt. ivóvíz ágazat vezetője.

Az ágazatvezető hozzátette, ott, ahol nem ezzel az eljárással dolgoznak, probléma akadhat a vízminőséggel. Pénteken este hét órától egészen reggel hétig és szombaton ugyanebben az időszakban lehet számítani Békéscsabán több helyen vízhiányra és nyomáscsökkenésre. A lakosság türelmét és megértését kéri a vízszolgáltató.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,