Időszakos vízhiány lesz pénteken és szombaton éjjel Békéscsabán

2018. október 25. 13:51 | Kovács Andrea

Szokásos őszi hálózat mosatását végzi az Alföldvíz Zrt. Békéscsabán. A munkálatok szeptember közepén kezdődtek és október 31-ig tartanak. A főkörök mosatását a pénteken és szombaton éjszaka végzik, a munkálatok alatt időszakos vízhiányra lehet számítani.

 

 

Mint azt Szaszák Albert vízágazat-vezető elmondta: évente kétszer mosatják ki a hálózatot a vízmű csomópontokba behelyezett szivacsok segítségével. Ilyenkor a csöveken kialakuló lerakódást távolítják el, annak érdekében, hogy egész évben megfelelő minőségű ivóvizet tudjanak biztosítani a lakosságnak.

A kisebb hálózatok tisztítása, a csomópontok környékén levő utcákban csak rövid időre okoz víznyomáscsökkenést illetve vízhiányt. Hétvégén azonban a városban lévő főköröket mosatják. Ennek következtében október 26-án és 27-én, pénteken és szombaton este 7 órától másnap reggel 7 óráig, nyomáscsökkenésre illetve időszakos vízhiányra lehet számítani Békéscsaba egész területén.

Diós Zsolt az Alföldvíz Zrt. PR irodavezetője azt tanácsolja: a munkálatok megkezdése előtt vegyünk ki vizet vödrökbe kancsókba, valamint a  fővezetékek mosatása után mindenki öblítse át saját hálózatát.

 

 

További programok »

7.TV

Békéscsabai klubok sikeres mérkőzései a 7.Tv-n

A koronavírus miatt a röplabda, a kézilabda és a labdarúgó bajnokságok is véget értek, utóbbi esetében az NB I hátralévő mérkőzéseit lejátsszák. A békéscsabai klubok augusztusig biztosan nem léphetnek pályára tétmérkőzésen, de hogy nézőink ne maradjanak sport nélkül, felelevenítjük az elmúlt évek legjobb összecsapásait!
2020. május 18. 10:04
FEL