Párlatok pártatlan párharca

2016. március 31. 16:10 | Zsíros András

Illat, tisztaság, íz, karakter, harmónia – többek között ezeket pontozták a Bérfőzetők és Magánfőzők Országos Párlat Versenyének bírái. A beküldött minták az ország egész területéről érkeztek.

Neves szakemberekből álló zsűri értékelte azt a több mint 300 beküldött gyümölcspárlatot, amelyek megmérkőztek egymással az idei Bérfőzetők és Magánfőzők Országos Párlat Versenyén.

A bírálók tapasztalatai alapján a szakma komoly fejlődésen ment keresztül az utóbbi években. Dr. Bikfalvi Istvánné dr. Hamza Kinga szerint az első versenyek óta sokkal jobb a benevezett pálinkák minősége. „Megtanultak az emberek jó minőségű pálinkát főzni” – mondta a versenyigazgató, aki hozzátette, a szakma képviselői egyre inkább belátják, hogy azt csak jó minőségű gyümölcsből lehet előállítani.

A Gyulai Pálinkafesztivál programjának részeként meghirdetett versennyel a szervezők célja, hogy a hazai és a nemzetközi közönség számára megismertessék Magyarország értékes nemzeti italát. A mustra iránti érdeklődés alapján erre lesz is esélye a rendezvénynek. Varga-Bora Tímea főszervező elmondta, Magyarország egész területéről kaptak párlatmintákat, összesen 332 érkezett.

A fesztivált április harmadik hétvégéjén rendezik. A verseny eredményét a szombati napon hirdetik ki.

FEL