Pálinka: tisztaság, íz, karakter

Pálinkákat értékeltek az országos párlat verseny bírái.

Tisztaság, íz, karakter, harmónia – többek között ezeket pontozták a Bérfőzetők és Magánfőzők Országos Párlat Versenyének bírái. A beküldött minták az ország egész területéről érkeztek.

Neves szakemberekből álló zsűri értékelte azt a több mint háromszáz beküldött gyümölcspárlatot, amelyek megmérkőztek egymással az idei Bérfőzetők és Magánfőzők Országos Párlat Versenyén. A bírálók tapasztalatai alapján a szakma komoly fejlődésen ment keresztül az utóbbi években.

Az első versenyektől kezdve nagyon nagy változás következett be – mondta Dr. Bikfalvi Istvánné dr. Hamza Kinga versenyigazgató. – Sokkal jobb a benevezett pálinkáknak a minősége. Megtanultak az emberek jó minőségű pálinkát főzni. Megtanulták, hogy hogy kell csinálni, és hogy mennyire fontos az, hogy jó minőségű pálinkát csak jó minőségű gyümölcsből lehet előállítani. És ez megmutatkozik a termékek, a benevezett termékek minőségében is.

A Gyulai Pálinkafesztivál programjának részeként meghirdetett versennyel a szervezők célja, hogy a hazai és a nemzetközi közönség számára megismertessék Magyarország értékes nemzeti italát. A mustra iránti érdeklődés alapján erre lesz is esélye a rendezvénynek.

Varga-Bora Tímea, a Gyulai Pálinkafesztivál főszervezője elmondta: Magyarország teljes területéről kaptak párlatmintákat. A fesztivált április harmadik hétvégéjén rendezik. A verseny eredményét a rendezvény szombati napján hirdetik ki.

Megosztás:

Címke: , , , ,