Papp István javára visszalép a jelöltségtől a mezőhegyesi polgármester

2019. október 2. 14:11 | behir

Mitykó Zsolt, Mezőhegyes jelenlegi polgármestere visszalép Papp István Tibor javára – jelentették be szerdán, sajtótájékoztatón. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója alpolgármesternek kérte fel Mitykó Zsoltot.

A promenad.hu tudósítása szerint Mitykó Zsolt arról beszélt, hogy mikor 2014-ben átvette Mezőhegyes irányítását, a ménesbirtok reményvesztett és jövőkép nélküli volt. Éppen ezért a jelenlegi városvezető köszönetet mondott a kormánynak a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság létrehozásáért, amely biztosította a város legnagyobb adózójának és foglalkoztatójának hosszú távú jövőjét.

Mitykó Zsolt kiemelte: rövid idő alatt is sikerült lerakni olyan alapokat, amelyekre lehet építkezni, majd rámutatott arra, hogy az önkormányzat és a ménesbirtok között kialakult kiváló kapcsolatban nagy szerepe volt a vezérigazgatónak. Mint mondta, ezért is döntött amellett, hogy visszalép a polgármesterjelöltségtől Papp István javára.

A ménesbirtok vezérigazgatója szerint figyelembe kell venni, hogy Mezőhegyes egy rendkívül speciális helyzetben lévő település, ahol a céget és a várost gyakorlatilag nem lehet külön kezelni. Papp István jelezte, hogy megválasztása esetén számít Mitykó Zsolt munkájára alpolgármesterként, mivel úgy véli, hogy kettőjük közös tapasztalata, tudása óriási lehetőség Mezőhegyes és a térség számára, amellyel még jobban ki tudják majd használni a városban és a Ménesbirtokban rejlő fejlesztési lehetőségeket.

FEL