Pán Péter történetét dolgozza fel a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

2020. október 17. 15:05 | Vincze Attila

Pán Péterről, a soha fel nem növő fiúrúl szól a Békéscsabai Napsugár Bábszínház legújabb darabja. Az előadást idén ősszel a járványhelyzet miatt csak egyszer láthatja a közönség, de a színház azt ígéri, jövőre visszatér az elsősorban gyerekeknek szóló darabjával.

Minden gyerek felnő egyszer, kivéve egyet. Ő Pán Péter, akinek történetét szinte minden gyerek ismeri. A klasszikus mesét értelmezi kicsit újra a Békéscsabai Napsugár Bábszínház legújabb darabja. Lázár Helga rendező elmondta, hogy a történet a szeretés képességéről szól, még akkor is, ha közben sérelmek érik az embert. Szerinte fontos, hogy minden gyerek el tudjon tenni ebből magának valamit.

- Igazából minden adaptáció, minden színpadi előadás és minden dráma, ami egy klasszikus mese alapján készül más és más, tehát a mi személyes megközelítésünket tartalmazza alapvetően az, hogy ez egy személyesen értelmezett Pán Péter - hangsúlyozta a rendező.

A darab koreográfusa, Kovács Domokos elmondta, hogy részéről a legnagyobb kihívás az volt, hogy korábban ennyi emberrel még nem dolgozott együtt. A művész arról is beszélt, hogy számára nem is Pán Péter karaktere, hanem a szerelmét alakítő Wendy története hangsúlyosabb a darabban.

- Pán Péternek nagyon sok szempontból a tökéletes ellentéte Wendy, ebből a legfontosabb az az, hogy ő Pán Péterrel ellentétben felnő, vagyis egy olyan kislányról szól ez a történet, akinek nagyon hamar fel kell nőnie, mert olyan helyzetekbe kerül az életében, ahol egyszerűen muszáj felnőttként léteznie - emelte ki a koreográfus. 

A bábszínház az elsősorban gyermekeknek szóló darabot október 17-én játssza idén először és utoljára. A társulat a járvány miatt majd csak a következő évadban veszi elő újra a történetet.

 

További programok »

FEL