Paláncz György: Fél lábbal a kitaposott úton, fél lábbal új földön haladok

2019. április 28. 11:47 | Mikóczy Erika

Miután Herczeg Tamást múlt év áprilisában országgyűlési képviselővé választották, lemondott helyi megbízatásairól. A korábbi körzetében időközi választást írtak ki, amelynek nyertese Paláncz György (Fidesz-KDNP) lett, így tavaly nyár óta ő a 8. számú választókerület önkormányzati képviselője Békéscsabán.

 

– Korábban is vállalt már közéleti szerepet, mennyiben más a képviselő-testületi munka?

 

– Herczeg Tamás húsz éven keresztül meghatározó emberként dolgozott a körzetben, és igen magasra tette a lécet: komoly kihívás elé állított ez a feladat. Korábban rövid ideig a Fidelitas városi csoportjának a vezetőjeként is tevékenykedtem, ott az volt a cél, hogy a hasonlóan gondolkodó fiatalokat igyekezzünk közösséggé formálni. Most viszont egy körzet mindennapos problémáit kell kezelni.

 

– Kilenc hónapja a körzet képviselője. Mire volt elegendő ez az idő?

 

– Fél lábbal a már kitaposott úton kell haladni, fél lábam viszont új földre kell, hogy érjen. Korábban hiányosságként merült fel, hogy az Alsó-Körös soron a Zsíros utca sarkától az ivóvíz-gerincvezeték nincs kiépítve. Herczeg Tamás elkezdte, én pedig folytattam a munkát ez ügyben, amelyben most megoldás születhet. A körzetben élők tavaly nyár óta már engem is többen megkerestek például a padok javítása vagy a járdafelújítások igényével. Örömömre szolgál, hogy a Lipták András utcán, a Trefort utcán és a Nagy Antal utcán a járdafelújítást meg tudjuk oldani, és a továbbiakban is folytatni szeretném ezt a programot. A Millenium-lakótelepen padokat újítunk fel, megszépül a játszótér, de más játszóterek is új elemekkel bővülhetnek. Ebben a körzetben voltak először virágok a villanyoszlopokon, ezt a szép hagyományt szeretnénk folytatni. Fontosnak tartom a rendezett környezetet, a gondozott zöldfelületeket, és középtávon egy tervszerűbb, egységesebb fásítási program megvalósításában is gondolkodom.

 

Ön a Közgé igazgatója, az Előre NKSE elnöke, a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság tagja, egyéni képviselőként pedig egyben a képviselő-testület legfiatalabb tagja is.

 

– Magyar-történelem szakos pedagógus vagyok, és a történelem áll hozzám a legközelebb. Megtiszteltetés, hogy egy olyan nagy múltú intézmény vezetését bízták rám, mint a Közgé. Itt jó a tanulóközösség, motiváltak a pedagógusok, nekem pedig szívügyem, hogy az iskolánk továbbra is meghatározó intézmény maradjon. A női kézilabda mindig az egyik kedvencem volt, aki csabai, az Előre név hallatán és a lila szín láttán nem tud kívülálló maradni. Egyébként pedig ez is kapcsolódik az iskolánkhoz, hisz az utánpótlás-nevelés bázisa vagyunk, lényegében ezért kerültem társadalmi munkában az elnökségbe. A bizottság adja magát: oktatás, sport, ifjúság, kultúra. Van egy politológus végzettségem is, és mindig foglalkoztattak a közügyek, mindig közösségekért dolgoztam, ezt pedig igyekszem képviselőként is kamatoztatni.

 

– Tervezi, hogy ősszel ismét megméretteti magát képviselő-jelöltként?

 

 – Ha a körzetben élők úgy gondolják, hogy velem szeretnék tovább folytatni, ha meg vannak elégedve a munkámmal, és ha a támogatást a Fideszben is megkapom, akkor örömmel.

 

További programok »

Itthon

FEL