Ovis Almanap a Csabagyöngyében

2019. szeptember 20. 15:42 | Sipos Gábor

Minden napra egy alma, az orvost távol tartja – hangzik a mondás. Az alma méltán népszerű gyümölcs, a szakemberek nem tudják elégszer hangsúlyozni a fogyasztásának jótékony hatásait. Az Almanap szervezőinek célja Békéscsabán most is az volt, hogy felhívják az óvodások figyelmét az egészséges életmód és a gyümölcsfogyasztás fontosságára.

A délelőtti programon mintegy 500 nagycsoportos óvodás tolta az almás talicskát, terelgette az almát az ejtőernyő közepébe, és bújt az almafa ága alatt, a hatodik alkalommal megrendezett Almanapon, a Csabagyöngyében. A nagycsoportos ovisok végigjátszották a délelőttöt. Az egyik helyszínen különösen könnyű feladat várt rájuk: almát kellett rágcsálni. A többi helyszínen a közösségépítésé, a mozgásé és az ügyességé volt a főszerep, a nagyszínpadon például táncolhattak az ovisok.

 

Fotó: Sipos Gábor

 

- Általában nehéz az ízlést formálni, de kóstolásra mindig buzdítjuk a gyerekeket, hogy legalább egy-két falatot egyenek. Utána van, akinek ízleni fog és onnantól eszi majd azt az ételt is. Bízunk benne, hogy az almával is ez történik – mondta Szigligeti Utcai és Kazinczy-Lakótelepi Óvoda óvodavezető-helyettese, Fekete Szabó Róbertné.

Az önkormányzat által támogatott rendezvényen a gyerekek sorversenyeken vettek részt, azzal a cseppet sem titkolt szándékkal, hogy minél több gyümölcs, és kifejezetten az alma szerepeljen az étrendjükben.

 - Az almanap egy egészségnap, hisz az alma az egyik legegészségesebb gyümölcs. Ezért próbáltuk a gyerekek étrendjébe beilleszteni, hogy inkább az alma után nyúljanak és ne a csoki után. Remélem, hogy ezt sikerül megoldani – emelte ki Kiss Tibor alpolgármester, aki maga is beült a gyerekek közé almát eszegetni.

Az idei Almanapot a Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda, valamint a Lencsési Óvoda szervezte.

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL