Otthonában verte meg az Orosházát az Előre NKSE

2022. január 14. 20:59 | behir.hu

Pénteken az OXXO Energy Orosházi NKC otthonába utazott az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE.

OXXO Energy Orosházi NKC–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 31–34 (20–18)

Kézilabda NB I. B.-s női mérkőzés, Orosháza, 300 néző. V.: Kovács-Sebők Stefánia, Réti Rebeka. Orosháza: Cseh – Bíró 3, MÁRCZY 10, Kenyeres 2, Mikula, VÖRÖS 5, Moharos 2. Cs.: Bálint (kapus), Antal, MALÁTI 7 (4), Ács 2, Papp. Vezetőedző: Herbert Gábor. Békéscsaba: Szabó D. – Andróczki 3, Török 2, KUKELY A. 8 (1), Giricz 2, GYIMESI 8, KUKELY K. 7. Cs.: Csizmadia (kapus), MAYER 4, Bucsi, Szögi, Karacs, Iván, Vámosi. Vezetőedző: Papp Bálint.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 1/1.

Rögtön az első percben két gól is esett: az orosházi Vörös találatára Kukely Anna válaszolt. A 6. percben már 5–2-re vezettek a lila-fehérek. Mikula kiállítása után a vendégek hatodik gólját Gyimesi Kitti szerezte. A 9. percben 7–5-re vezetett a Békéscsaba. A 11. percben Herbert Gábor, az ONKC mestere kapust cserélt: Cseh Roberta helyett Bálint Anna állt be hálóőrnek, majd egy az orosháziak időt kértek. A folytatásban felváltva estek a gólok: a 15. percben 9–13-at mutatott az eredményjelző.

A játékot a lila-fehérek dominálták, de a hazaiak tartották magukat és miután emberelőnybe kerültek, a 21. percben két gólra jöttek fel (13–15). A 24. percben már csak egy gól különbséggel maradt el a házigazda (15–16), majd Gyimesi kiállítása után Márczy egyenlített.

A 27. percben Kukely Annát állították ki. A döntést vitató csabai mester, Papp Bálint előbb sárga lapot kapott, majd jött két perces büntetést. Az ONKC ezután Maláti hetes góljával átvette a vezetést, de az üres kapuba Moharos is betalált. 18–16-os orosházi vezetésnél Papp Bálint időt kért. A szünetig az orosháziak megőrizték a kétgólos vezetést.

Fordulás után a vendégek gyorsítottak a tempón: a 34. percben Kukely Klára két góljával 21–21-re egyenlítettek, majd Andróczki Flóra találatával a vezetést is átvették. Ekkor Herbert Gábor kért időt.

A folytatásban a csabaiak fokozatosan növelték előnyüket, így a 39. percben már 25–22-es vezetést tudhattak magukénak. A hazaiak ennek ellenére a 41. percben kiegyenlítettek (25–25). A 47. percben az orosháziak 27–26-ra fordítottak, de három perccel később az Előre 29–27-re fordított. A végjátákbann a Békéscsaba még egy pontot szerzett, így három góllal győzött a találkozón.

A mérkőzés visszanézhető itt:

Forrás: Előre NKSE

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL