Ott folytatná, ahol tavaly abbahagyta: Erős évkezdésen dolgozik az Előre NKSE

2023. január 13. 14:40 | Hidvégi Dávid

A Kisvárda otthonában kezdi a 2023-as évet a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I-ben, pénteken. Az együttes jól zárta az előző évet, hiszen két decemberi győzelmével elmozdult a kieső zónából.

Legutóbb december 30-án lépett pályára a bajnokságban a lila-fehér együttes. Az ekkor még kieső, 13. helyen álló Békéscsaba a Budaörs csapatát fogadta a Városi Sportcsarnokban. Papp Bálint együttese végig irányította mérkőzést, amelyet végül 28–26-ra megnyert, így elmozdult a veszélyzónából.

– Nagyon élvezzük a meccs utózöngéit és örülünk ennek a négy pontnak. Szeretnénk még több egységet szerezni a szezonban, hogy megússzuk a kiesést – mondta Termány Rita, az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE játékosa.

Összességében pozitívan tekinthet vissza 2022-re a békéscsabai együttes, hiszen másodosztályú bajnoki címet szerzett, amivel visszajutott az élvonalba. Az NB I-es idény ugyan nehezen kezdődött, de a legutóbbi válogatott szünet után összeállt a csapat és még a kupában játszik. A jelenleg 4 egységgel 12. helyen álló Békéscsaba pénteken, a 6 pontos, 11. pozíciót elfoglaló Kisvárda otthonába látogat. A két csapat ebben a szezonban a Magyar Kupában már találkozott egymással, akkor az idegenben elért 25-25-ös döntetlen a csabaiak továbbjutását eredményezte.

– Egy masszív, nagy lövőkkel rendelkező csapatról van szó. Mostanra felépült a beállójuk, úgyhogy az a játékuk ismét hatékony. Jól összerakott védelmük van, mögötte két kiegyensúlyozott kapussal. Arra is oda kell figyelnünk, hogy, amikor tengelyben hozzák fel a labdát, szervezett legyen a visszarendezésünk – fogalmazott a mérkőzést megelőzően Papp Bálint vezetőedző.

A két együttes mérkőzése pénteken 18 órakor kezdődik a Kisvárda Városi Sportcsarnokban, a női kézilabda NB I 10. fordulójában

További programok »

Sport

Szegeden már a nyári bajnokságok jegyében úsztak a csabaiak

Minden korosztálynak, a felnőttől a legkisebbekig írtak ki versenyszámokat a napokban lezajlott Naturex Kupa úszóversenyen. A Szegedi Tiszavirág Sportuszodában megrendezett kétnapos eseményre 26 klub – köztük kilenc határokon túli – adta le nevezését, összesen kicsi híján háromszáz versenyző lépett rajtkőre, kereken 1200 startot jegyezve.
2023. március 21. 16:41
FEL